Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

Ut Eerste: Als je ‘m zelf niet maakt, dan… doet VSW dat toch even!

Afgelopen zaterdag (9 oktober) heeft ’s-Heerenbroek helaas voor de tweede keer op rij verloren. Ditmaal was VSW de gelukkige en trok in de slotfase de 3 punten over de streep. Het zit nog niet echt mee voor de ploeg van Carlo Bergsma en Freddie van den Burg.

 

Er was lekker getraind onder leiding van (Monte) Carlo met zijn assistenten Bo en Peter. Carlo moest het deze week weer alleen doen, omdat Freddie en vrouwlief nog lekker op Kos zaten. Daarbij kom ik Freddie en Tineke wel iets tekort, want ze zijn donderdagavond geland en Freddie stond om 20.15 alweer met een grote grijns bij ons op het trainingsveld… Nu zul je vast denken… ‘Wat een gek, dat doe je toch niet!’ of ‘Tjonge, wat is die man toch heerlijk fanatiek!’. Ja, inderdaad dat dus!

 

Ondanks de geblesseerden (Wiljen, Gert, Desley) en Sander W. die op een vrijgezellenfeestje was in Enschedeeeee, moesten er vandaag ook weer keuzes gemaakt worden. Dit was de basis: Jelmer - Wilbert, Rick, Jonas en Bernard – Wim, Willard en Martin – Jonno, Rob en Bjorn. Op de luxe bank zaten deze week; Pelle, Meule, Henri en Jesper.

 

Na een warming-up waarbij ‘Annie uut de bochte’ als eerste klonk en Peter bijna van geluk met het shirt over zijn hoofd, rondjes wou rennen met de grensvlag in zijn hand, mochten wij aftrappen van scheidsrechter de Geest.

 

Jaimy en Lucas gaven als pupillen van de week het goede voorbeeld, door zonder twijfel, de ballen achter de doelman van VSW te ploffen. Hier bleek later in de middag, SHB wat meer moeite mee te hebben…

 

Na een afwachtend begin van vooral SHB zijn kant, trok VSW de wedstrijd meer naar zich toe. Het afwachtende begin was ook zo afgesproken, alleen SHB nam daarvoor gerust 30 minuten om het spel rustig te analyseren en te kijken waar kansen lagen. Feit blijft dat SHB soms lastig kan schakelen en de gedachte ‘wat een boer niet kent, vreet hij niet’ is daarbij een goede term. Wanneer SHB balbezit had was het onrustig en namen wij vaak de verkeerde beslissing. Er werd niet goed druk gezet en met het ‘doordekken’ deed niet iedereen mee. Het middenveld werd overgeslagen en vaak werd voorin de bal weer direct afgepakt met als effect; ping-pong voetbal. Het ging steeds op en neer en het werd en slopende eerste helft.

 

VSW had het betere van het spel, met diepgaande backs, diagonale ballen, opstormende centrale verdedigers en het winnen van bijna elke tweede bal. Tweede bal?? Ja, tweede bal! Normaal gesproken pakt een scherp SHB juist altijd de 2e bal… Maar goed, dit zegt genoeg over ons begin!

 

Tussendoor hadden wij al wel uit het niets gescoord (alsof het niets is hé..), dit was een sporadisch goede aanval vanuit onze kant met 1x raken. Bal werd goed doorgekopt vanuit het middenveld, tikkie terug op opkomende middenvelder, steekpasje tussendoor en Rob mocht na een lange tijd afwezig te zijn geweest, aantekenen voor de 1-0. De manier waarop was nog het mooiste, Rob in een sprintduel met zijn tegenstander… Het is net een diesel (hij kwam eigenlijk net niet op gang) maar prikt de bal heerlijk onder de keeper door, de goal in!

 

Waar het 1x raken steeds beter gaat bij SHB gedurende dit voetbalseizoen, gaat het natuurlijk ook wel eens mis. Want met een andere aanval eindigde het met de laatste pass verkeerd.. De laatste pass was te doorzichtig en VSW kon omschakelen. De verdediging stapte, maar stapte niet goed, waardoor de spits van VSW geen strobreed in de weg werd gelegd en hij mocht aantekenen voor 1-1.

 

Daarnaast in de eerste helft ook nog een hectische situatie voor eigen doel, maar Jonas kon nadat de bal de paal had geraakt, de bal nog gauw weg ranselen.

 

Met rust werden de ongelukkige Bernard en Bjorn gewisseld voor Pelle en Jesper. Er werd gehamerd op felheid, mouwen opstropen en het winnen van 2e ballen.

 

Een scherpe tweede helft, dat was het streven! Dit is eigenlijk ook 41 minuten gelukt. Het begin was weifelend (na de aftrap, werd een breedte pass bij de spits van VSW afgeleverd en kon hij bijna scoren), maar daarna was alles eigenlijk voor SHB. Zo zag iedereen het graag, nu nog scoren..! Er was weer strijd en er werd prima gecombineerd. Dit heeft tot vele kansen geleid, maar hierbij mocht het op een of andere manier niet zo zijn. Zes á zeven 100% kansen werden om zeep geholpen. Vier ballen werden van de lijn gehaald en het laatste zetje wou maar niet lukken. Zelfs een voorzet werd bijna gepromoveerd tot doelpunt, maar deze kwam helaas op de lat. De grootste kans was een 2 tegen 2 situatie met Jesper en Wim, deze werd alleen niet goed benut en de verdediger kon de bal met zijn lichaam net weg-sliden. Ook met het inbrengen van good-old ‘Meule’ en Henri ‘the Lion’ kon het laatste zetje niet gegeven worden. Het piepte en kraakte wel bij VSW, maar het mocht niet zo zijn. En, zoals de geblesseerde Gert al aan de kant zei… Wanneer je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem wel! En dat bleek…

 

VSW, dat buiten de eerste kans in de tweede helft nog niet gevaarlijk geweest, gooide de bal in de 86e minuut maar weer eens naar voren. De buitenspeler geeft hem op ‘zak-hoogte’ voor bij een medespeler op de zestienmeterlijn en BAM! met een mooie boog vloog hij netjes in de winkelhaak; 1-2… Prachtige goal van VSW, maar ongelofelijk pijnlijk voor SHB. Hoe hij het deed weet niemand (zelfs hijzelf niet), maar dat het op film staat is zeker. Deze maakt hij nooit van zijn leven (hopelijk) weer... VSW had niks meer te zeggen in de tweede helft, geen kans meer gecreëerd en pardoes daar was de goal. Hierna ging SHB nog vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker, maar het mocht niet lukken. Tot overmaat van ramp ook nog een penalty tegen, doordat de verdediging een bal verkeerd inschat en uiteindelijk een overtreding maakt op een speler van VSW in de zestienmeter; 1-3..

 

VSW als een kind zo blij en SHB droop maar weer af… Het zit niet mee in deze fase! Dat wist VSW maar al te goed en prees zichzelf gelukkig. Waar in de voorbereiding alles op rolletjes liep bij de ‘groene draken’, verloopt de competitie nog totaal niet! Toch moeten wij hard blijven werken en dan komen de punten vanzelf.

 

Komende zaterdag geen competitie en dus een dagje vrij om te gaan mountainbiken, keukens/tegels uit te zoeken voor je nieuwe huis, krant te lezen, grond te dumperen op eigen terrein, döner bestellen of te gaan lamballen…

 

Volgende week zaterdag 23 oktober, mogen wij uit bij CSV ’28 voetballen. Het geliefde betonnen korter, dan kort-kort kunstgras, laat ons bloed al sneller stromen!  Kortom; altijd lastig… Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Pupillen van de week: 7 oktober 2021

WhatsApp Image 2021 10 06 at 7.45.38 PM

 Aankomende zaterdag hoopt het eerste zich te revancheren van de nederlaag bij Dieze West uit. De ploeg uit Zwolle bleek een maatje te groot én als dan de eerste schoten op goal ook gelijk al doelpunten opleveren dan is tegen een goed draaiend Dieze weinig meer te beginnen. De groenhemden treffen in de 2e thuiswedstrijd VSW uit Windesheim. VSW staat eveneens met 3 punten 1 plekje boven ’s-Heerenbroek, na een overwinning op v.v. Kampen en een nederlaag bij Zalk.

Aankomende zaterdag zijn Jaimy Hoogers en Lukas de Groot de pupillen van de week.

Jaimy speelt in JO-13 en maakt dit jaar daarmee voor het eerst meters op het natuurgras van het ‘grote veld’. Max en Niek zijn de trainers van de JO-13. Zaterdag wordt gespeeld tegen VSCO, een team waar Jaimy goede herinneringen aan heeft, de dag dat hij tegen VSCO won met 11-1 is namelijk een van zijn leukste momenten op het voetbalveld. Jaimy speelt als linkshalf, maar geeft aan dat hij nog wat meer moet leren om op zijn positie te blijven en niet het hele veld over te zwerven!

Lukas speelt in JO-11 en staat rechtsbuiten. De oplettende lezer weet inmiddels dat Meule deze jongens traint en Hetty en Geertje op zaterdag de tactiek bepalen. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Dos Kampen op het programma. Lukas voetbalt graag in zijn vrije tijd op het kunstgrasveld bij de Kandelaar.

Jaimy is fan van Ajax en zijn favoriete speler is de Braziliaanse rechtsbuiten Anthony. Lukas  daarentegen is supporter van PSV. Zijn favoriete speler is Lionel Messi, de favoriet van al vele generaties voetballers!

We hebben het de afgelopen weken (en jaren) al vaker kunnen lezen bij andere pupillen maar ook Jaimy is fan van ‘de Meule’. De meest ervaren speler binnen de selectie doet het erg goed onder de jeugd! Natuurlijk hoopt een ieder een carrière te hebben die minstens zo lang duurt!! Ook Rob komt vaker voor in dit lijstje en ook nu mag Rob weer rekenen op een fan in de dug-out, hij is namelijk de favoriete speler van Lukas!

De pupillen verwachten dat ’s-Heerenbroek zich afgelopen week voldoende hersteld heeft van de zeperd in Zwolle. 3-1 is de stand die rond half 5 op het scorebord van het Broekerland staat, aldus hun voorspelling!

Het weer lijkt komende zaterdag veel belovend! Heerlijk weer voor een mooie pot voetbal. Afsluitend kan onder een hapje en een drankje nagepraat worden in de Kandelaar, die het 50 jarig jubileum viert.

V.v. 's-Heerenbroek verliest met ruime cijfers van Dieze West

Zaterdag 2 oktober, een dag met een mooi affiche: Dieze West – V.V. ’s-Heerenbroek. Aanvang 15:00 uur op sportpark Het Hoge Laar. Een sportpark waar ook Ulu Spor, HFC Storica, HC Zwolle en SV Tyfoon hun wedstrijden spelen.

Na een hele week trainen zonder Freddie van den Burgh was de selectie om 13:30 aanwezig voor een geschiedenisles van Carlo. Waar vorige week de slag om Nieuwpoort werd behandeld kwam deze week de slag tussen V.V. Wilsum – Dieze West ter sprake. De oranjehemden hadden ons belangrijke informatie doorgespeeld over Dieze. Met deze (nuttige?) informatie in ons achterhoofd waren we klaar om af te reizen naar de Zwolse wijk Dieze-West.

Dieze-West beschikt naast een hogere bevolkingsdichtheid met 5.363 inwoners ook over een hoog percentage flitspalen. Onze niet nader te noemen buitenspeler beweegt zich daar graag met buitengewone snelheden onder rode lichten door. De vele stoplichten en moeilijkheden onderweg brachten ons echter niet van ons stuk. We waren namelijk voor een pittige warming-up te bewonderen langs de middelweg in Zwolle. Hier werden wij door vele fietsers en enthousiastelingen aangemoedigd en toegezwaaid. Velen hadden de mooie wedstrijdcommentaren en radioverslagen gehoord op radio IJsselmond die het helaas zaterdag liet afweten. Hierdoor waren vele fans op de been om te genieten van mooi voetbal.

Mooi voetbal was er zeker te zien. Dit alleen niet van ’s-Heerenbroeker zijde. In de openingsfase lag de bal al na 3 minuten spelen in het doel van ’s-Heerenbroek. Op 2 goede kansen van ’s-Heerenbroek na was er weinig zichtbaar van het goede spel van afgelopen weken. Dieze-West zette dit wel door en stond na een ruim halfuur spelen al op een 6-0 voorsprong. Bij Dieze ging vervolgens de aanvalswoede wat meer liggen en ’s-Heerenbroek beperkte het vooral tot tegenhouden. De tweede helft was Dieze wederom de bovenliggende partij maar bleef de schade voor de groenen beperkt tot 7-1. Wim Kwakkel mocht aantekenen voor de eretreffer voor ’s-Heerenbroek.

Deze wedstrijd was er een om heel snel te vergeten. Dit werd door ons dan ook zeker gedaan. Nadat de broodjes kip niet meer werden verkocht in Dieze werd er in de kandelaar een andere achterstand weggewerkt. Later die avond werd het onherkenbaar presteren doorgezet in een zekere jungle in Mastenbroek. 

Over deze ‘prestaties’ weer genoeg gezegd. Volgende week staat ons VSW te wachten op het sportpark Broekerland. VSW staat op 3 punten en met een beter doelsaldo nu boven ons. Voor ons weer een kans om iets recht te zetten na afgelopen zaterdag en een kans om het publiek weer van ons eigen spel te laten genieten.

Hypermoderne lijnen

Menig bezoeker van sportpark Broekerland zal het in de voorbije weken ongetwijfeld al zijn opgevallen....

Nadat in de afgelopen jaren de stoep, scorebord, tribune, dug out en reclameborden zijn aangepast is afgelopen zomer afscheid genomen van het oudste dienstdoende voertuig binnen de V.V. Naar verluid al sinds de oprichting in 1972 in dienst.

De trechter op wieltjes, ofwel de kalkwagen moest er afgelopen zomer aan geloven en kan afgestaan worden aan het ('s-Heerenbroeker) museum. 25 jaar maarliefst heeft Arnold Bronsveld met deze wagen de lijnen op het hoofdveld uitgezet met de ongebluste kalk en na hem heeft ook Harry nog enkele jaren het witte goedje op de lijnen gedeponeerd. Uit eigen hand heb ik ook ervaren hoe dit is; knooien met een stok in de rechterhand en de wagen balancerend in de linker en daarmee 100 meter recht proberen te lopen...

Maar aan dat alles is nu een einde gekomen; geen kalk meer, maar ultra moderne en biologisch afbreekbare verf wordt tegenwoordig op de grasmat gespoten middels een druk op de knop en daarmee worden haarfijne lijnen uitgezet. Geen kuiltjes met kalk meer maar een mooie recht gespoten streep.

Wat nu nog rest is het dat de voetballers de lijntjes binnen het veld uitzetten en met deze duidelijke lijnen is een eerste goede voorbeeld gegeven!

Mocht u nou helemaal enthousiast zijn geworden van deze lijnmarkeringwagen en eigenhandig willen ervaren hoe dit werkt? U kunt zich aanmelden als vrijwillig-lijnzetter bij het bestuur van de V.V.

WhatsApp Image 2021 09 27 at 14.04.02

GROTE CLUBACTIE 2021

Schermafbeelding 2021 09 27 110730

Beste jeugdspelers, ouders/verzorgers,


Iedere vereniging kan wel wat extra inkomsten gebruiken; ook wij als
voetbalvereniging. Ook dit jaar doen we mee aan de Grote Clubactie. Wat is de
Grote Clubactie eigenlijk.


De Nationale Stichting Grote Clubactie ondersteunt al meer dan 40 jaar het
Nederlandse verenigingsleven. Volgens de Stichting zijn verenigingen namelijk de
basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseren zij jaarlijks een landelijke
loterij waarmee verenigingen extra inkomsten kunnen werven. De loten worden
verkocht voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Er
zijn fantastische prijzen te winnen. De trekking van de Grote Clubactie 2020 vindt
plaats op 9 december.


Hoe werkt het?
Vanaf zaterdag 18 september mogen er loten verkocht worden.
Je kunt via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen, die
veilig is voor zowel jouw als verkoper als de kopers. Zo staat op de voorzijde van het
boekje een online verkooplink en een QR-code, die je kunt delen of kopers op
afstand kunt laten scannen met hun telefoon.


Het ingevulde verkoopboekje kan tot 31 oktober 2021 ingeleverd worden bij jouw
leider/trainer of iemand van het jeugdbestuur.


Voor de 3 jeugdleden die de meeste loten verkopen, hebben wij een leuke prijs.
Wij rekenen op jullie!

Namens het bestuur,
Jeanet van de Wetering

's-Heerenbroek opent de competitie met een ruime zege

 

Op een niet zo zonnige maar toch wel warme zaterdagmiddag start ‘s-Heerenbroek de competitie met een wedstrijd tegen VHK uit Sint-Jansklooster. 
 
De gasten uit Sint-Jansklooster hebben besloten met de bus naar ‘sportpark Broekerland’ te komen. Volgens betrouwbare bronnen had de chauffeur wat moeite met inparkeren maar dat mocht niet baten, het is hem uiteindelijk gelukt de spelers van de bezoekers gezond en wel af te zetten.
 
Na dit vrij oninteressante feitje gaan we het over de wedstrijd hebben. Na de aftrap moest ‘s-Heerenbroek vrij snel een wissel doorvoeren doordat Gert last kreeg van zijn hamstring, Jesper kwam hiervoor het veld in.
 
Ondertussen kwam er een moeizame start van onze kant en voor een in het begin sterk ogend VHK moesten we even pas op de plaats maken. Maar vlak voor rust werd er na goed storen van ‘s-Heerenbroek toch de 1-0 gemaakt, op aangeven van Jonno schoot Jesper van dichtbij binnen. Een aantal minuten gaf de scheidsrechter het rustsignaal.
 
De thuisploeg kwam scherp de kleedkamer uit wat resulteerde in doelpunten. In de 55e min scoorde Jonno de 2-0 en vlak daarna in de 60e min scoorde Bjorn de 3-0. 
 
Na deze comfortabele 3-0 voorsprong zakte ‘s-Heerenbroek wat weg waardoor er ook nog enkele kansjes voor de bezoekers kwamen, alleen was het ‘s-Heerenbroek die alsnog een doelpunt maakte. Wederom was het Bjorn die na een goede voorzet van Jesper de bal hard in het net volleerde. 
 
De laatste kans grote kans van de wedstrijd was voor VHK, maar Jelmer bracht goed redding waardoor hij zijn doel (voor het eerst dit seizoen?) schoon hield.
 
Wij willen de scheidsrechter ook nog even bedanken voor de uitgedeelde gele kaart aan Sander, die hiermee de eerste 5 euro in de boetepot moet stoppen.
 
Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Dieze-West, die met een ruime 0-5 overwinning sportpark ‘De Wijde Blik’ hebben verlaten. Dit belooft een mooie pot voetbal te worden, tot zaterdag!

Zoeken

Hoofdsponsor

Kok verhuur

Wedstrijdsponsor

umbouw.pngboerverzekeringen.pngrecyclingkampen.png123machineverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngschuttetweewielers.pngphverhuur.pnghairqueen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvdbergmastenbroek.pngbernardkeppel.pnghoutburcht.pngblomauto.pngbastiaan-installatie.pngbergmakelaardij.pngsheerenhoeve.pngbbm-advocaten.pngdesmaakfactor.pngprofnormkampen.pngwielinkzalk.pngmuldertweewielers.pngcafeeigenwijs.pngh-deleeuw.pnghofstederijopleidingen.pngnl.ecco.com.pngsebo-personeelsdiensten.pngdeweste.pngidagro.pnghetparochiehuis.pngslagerijvanguilik.pnguitgekookt.pngmailservicezwolle.pngautotaalglas.pngbrugmedia.pngumbouw.pngboerverzekeringen.pngrecyclingkampen.png123machineverhuur.pngweeghel_gewasbescherming.pngschuttetweewielers.pngphverhuur.pnghairqueen.pngloonbedrijf_bastiaan.pngvdbergmastenbroek.pngbernardkeppel.pnghoutburcht.pngblomauto.pngbastiaan-installatie.pngbergmakelaardij.pngsheerenhoeve.pngbbm-advocaten.pngdesmaakfactor.pngprofnormkampen.pngwielinkzalk.pngmuldertweewielers.pngcafeeigenwijs.pngh-deleeuw.pnghofstederijopleidingen.pngnl.ecco.com.pngsebo-personeelsdiensten.pngdeweste.pngidagro.pnghetparochiehuis.pngslagerijvanguilik.pnguitgekookt.pngmailservicezwolle.pngautotaalglas.pngbrugmedia.png