Programma het eerste

zaterdag 23 oktober 2021
CSV '28
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 15:00


4e Klasse D

Evenementen

Er zijn momenteel geen evenementen

1e elftal

’s-Heerenbroek bekert voor het eerst in 20 jaar verder

’s-Heerenbroek heeft zaterdag een historische prestatie neergezet. De groenhemden boekten een 3-1 overwinning op derdeklasser Bergentheim, waardoor de ongeslagen status van de thuisploeg bewaard bleef. Gemakkelijk ging deze overwinning echter allerminst, maar dat deert uiteindelijk niemand meer. 

In een week waarin Sigrid Kaag haar beste politieke beslissing ooit maakte door af te treden als minister van Buitenlandse zaken, Hendrik Jan Bokkers hoogstpersoonlijk Belle Perez van de bank blies met zijn versie van Nothing Really Matters tijdens ‘De Beste Zangers 2021’, enkele jongeren Urk in korte tijd omtoverden tot ‘Berlijn am See’ met nazi-achtige taferelen en waarin bleek dat wij Nederlanders nog steeds het langste volk zijn maar dat we toch wat kleiner worden met elkaar, voetbalde ’s-Heerenbroek haar derde bekerwedstrijd in eigen huis tegen Bergentheim. 

Op voorhand een wedstrijd waarin ’s-Heerenbroek wist dat het een zware tegenstander ging treffen. Bergentheim is een zeer stabiele derdeklasser welke de laatste jaren regelmatig tegen de tweede klasse aan schuurt. De verrassende nederlaag van Bergentheim in de eerste bekerwedstrijd tegen Juliana ’32 zorgde er echter voor dat ’s-Heerenbroek op polepositie stond voorafgaand aan dit duel, aangezien ’s-Heerenbroek nog geen puntverlies kende uit de eerdere ontmoetingen met Juliana ’32 en Marle.  

Kortom; alle opties lagen nog open voorafgaand aan het duel, daar in theorie Juliana ’32, Bergentheim en ’s-Heerenbroek alle drie aanspraak maakten op eventuele plaatsing voor de volgende ronde. Eerlijk is eerlijk, de beste papieren waren wel voor ’s-Heerenbroek daar de andere ploegen dus al 3 verliespunten te pakken hadden. 

Van die ongeslagen status was in de eerste helft echter weinig te zien. ’s-Heerenbroek liet zich in zowel fysiek als voetballend opzicht overbluffen door Bergentheim, dat dus vanzelfsprekend de bovenliggende partij was. Toch wist ’s-Heerenbroek de 1-0 op het scorebord te brengen; Wiljen van Ittersum promoveerde een doorgekopte cornerbal van Jonno Pruim tot doelpunt. Niet lang daarna stond het echter alweer gelijk; Jonas Palland liet zich op ongelukkige wijze de bal ontfutselen, waarna Bergentheim de 1-1 achter Jelmer Visscher schoot. In de verdere eerste helft mocht ’s-Heerenbroek diezelfde Visscher dankbaar wezen dat de schade niet verder opliep; Bergentheim drukte ’s-Heerenbroek terug op eigen helft en daar kon de thuisploeg, op een goede kans van Gert Kwakkel na, bar weinig tegenover stellen. 

Dat het in de tweede helft dus anders moest, maakten v/d Burg en Bergsma hardhandig duidelijk. In de rust werden maar liefst 4 wissels toegepast. Achtereenvolgens mochten Jonas Palland, William Meuleman, Henri de Leeuw en Jesper Wennemers de douche opzoeken van het trainersduo. Voor hen in de plek kwamen Martin van Ittersum, Wilbert v/d Kolk, Willard Visscher en Bjorn Wezenberg. 

Uiteindelijk zou blijken dat deze truc uit de hoge hoed goed uit zou pakken. Ten opzichte van de eerste helft verscheen er een herboren ’s-Heerenbroek aan de aftrap, wat uiteindelijk in een snelle 2-1 resulteerde. Martin van Ittersum verdiende op 20 meter van het vijandelijke doel een vrije trap, welke onberispelijk tegen de touwen werd geknald door de eveneens net ingevallen Wilbert v/d Kolk: 2-1. Dit werkte als een rode lap op een stier voor ’s-Heerenbroek, wat nu de smaak te pakken had. De ploeg won haar directe duels, voetbalde vrijuit zonder twijfel en legde veel meer energie in de wedstrijd dan Bergentheim; omgekeerde taferelen ten opzichte van de eerste helft dus.  

Tegen de zestigste minuut kwam er dan uiteindelijk nogmaals loon naar werken. Via een prachtige teamgoal werd de marge uiteindelijk door Wim Kwakkel op 3-1 gebracht. Nadat Jelmer Visscher de bal uittrapte en Jonno Pruim deze ternauwernood binnen wist te houden, volgende een fantastische voorzet op maat richting Bjorn Wezenberg. Hij behield het overzicht en kopte de bal netjes terug op de rand van het zestienmetergebied richting Gert Kwakkel. Deze bediende zonder te twijfelen zijn instormende broer Wim, welke koelbloedig wist af te ronden en de bevrijdende 3-1 tegen de touwen knalde vanuit het zestienmetergebied. Een fantastische teamgoal, welke met recht het sportieve hoogtepunt van de middag genoemd mag worden.   

Na deze treffer liet Wim Kwakkel zich direct wisselen voor Bernard Stoel, bleef ’s-Heerenbroek de bovenliggende partij en kwam de overwinning van ’s-Heerenbroek niet meer in gevaar. Hiermee schrijft de ’s-Heerenbroeker formatie geschiedenis, daar de laatste promotie in de beker alweer 20 jaar geleden is. Toentertijd bekerde ’s-Heerenbroek door, lootte het Be Quick ’28 uit Zwolle en verloor het met 12-1. Laten we hopen dat het ’s-Heerenbroek ditmaal beter af gaat in de volgende ronde.  

Domper op deze overwinning was wel het uitvallen van Wiljen van Ittersum. De sterk spelende voorstopper brak zijn sleutelbeen na een ongelukkige val en moet, zo het nu lijkt, in ieder geval 6 weken toe kijken.  

Aanstaande zaterdag begint de competitie dan ook eindelijk weer voor ’s-Heerenbroek. In een thuiswedstrijd op Sportpark Broekerland trapt men om 14.30 uur af tegen VHK uit Sint Jans Klooster. Graag tot dan en bedankt voor het lezen! 

Zoeken

Hoofdsponsor

Kok verhuur

Wedstrijdsponsor

hofstederijopleidingen.pngboerverzekeringen.pngbernardkeppel.pngnl.ecco.com.pngumbouw.pnguitgekookt.pngslagerijvanguilik.pnghetparochiehuis.pngbergmakelaardij.pngblomauto.pngsebo-personeelsdiensten.pngidagro.pngbbm-advocaten.pngh-deleeuw.pngmuldertweewielers.pngautotaalglas.pngphverhuur.pngwielinkzalk.pngprofnormkampen.pngvdbergmastenbroek.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.png123machineverhuur.pngcafeeigenwijs.pngrecyclingkampen.pngbastiaan-installatie.pngloonbedrijf_bastiaan.pngdeweste.pngdesmaakfactor.pngmailservicezwolle.pnghairqueen.pngsheerenhoeve.pngschuttetweewielers.pnghoutburcht.pnghofstederijopleidingen.pngboerverzekeringen.pngbernardkeppel.pngnl.ecco.com.pngumbouw.pnguitgekookt.pngslagerijvanguilik.pnghetparochiehuis.pngbergmakelaardij.pngblomauto.pngsebo-personeelsdiensten.pngidagro.pngbbm-advocaten.pngh-deleeuw.pngmuldertweewielers.pngautotaalglas.pngphverhuur.pngwielinkzalk.pngprofnormkampen.pngvdbergmastenbroek.pngbrugmedia.pngweeghel_gewasbescherming.png123machineverhuur.pngcafeeigenwijs.pngrecyclingkampen.pngbastiaan-installatie.pngloonbedrijf_bastiaan.pngdeweste.pngdesmaakfactor.pngmailservicezwolle.pnghairqueen.pngsheerenhoeve.pngschuttetweewielers.pnghoutburcht.png