ER IS MAAR 1 KAMPIOEN!!!!!!!!!!!!!

Geschreven door Arian Kragt op 05 oktober 2012.

Hallo, even weer een verhaaltje van mijn kant. Ik schrijf normaal een verslagje voor de D's, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Een verhaaltje, waar ik probeer iets leuks van te maken. Het wel en wee van ons elftal. Zonder iemand de hemel in te prijzen of iemand te kort te doen. Je wint, je verliest, en alles doe je SAMEN. Niemand is de beste, niemand is de slechtste. En dat SAMEN daar schrijf ik nu ook even een verhaaltje over.

Wij gaan elke week op stap met ons team. Net als alle andere elftallen in onze vereniging.

Inclusief de senioren. Lachen gieren brullen. Dat kan ook haast niet anders, want alles is er.

Als speler binnen onze club kom je niks maar dan ook helemaal niks tekort. Wat er niet is, word wel geregeld.

Dit verhaaltje is eigenlijk geen spontaan leuk verhaal. WANT ER IS MAAR 1 KAMPIOEN!!!!!!!!!

Ik loop al een tijdje met het idee om iets te doen voor vrijwilligers in onze vereniging. Heb al eens bedacht om een bak neer te zetten waar iedereen dan een vrije bijdrage in kan doen. Met het bedrag wat dat dan zou opleveren zouden we een algemeen kado kunnen geven, waar onze club dan iets aan heeft. Bijv een scorebord, of een uitje voor alle jeugd. Gewoon als blijk van waardering.

Misschien lees je dit en denk je, waar heeft die vent het over. Ik heb het over mensen die 3 keer in de week uw kinderen vermaken. Die op de zaterdag zelf hun auto pakken en ze dan ook nog weg brengen. Die schema's maken, die in de regen en vroeg in de ochtend er staan.

Ik heb het over mensen die actie's organiseren, (loten verkopen, oud ijzer actie) om de contributie laag te houden. We betalen nog niet de helft van bijv. CSV.

Ik heb het over mensen die alle wedstrijden plannen, die ze verwerken richting de KNVB, achter spelerspassen aanzitten, trainers regelen, leiders regelen, enz enz.

Ik heb het over mensen die sponsor zijn en sponsors zoeken. Die sokken, broeken, shirts, tassen enz. regelen. 10 Jaar geleden moest je dit zelf nog verzorgen.

Ik heb het over mensen in het bestuur. Die de gemeente achter de broek aan zitten, die zorgen dat je warm kan douchen. Een feestavond, een familiedag, voetbal in de zaal. Enz Enz.......

Die lijnen op het veld komen er niet vanzelf, een kapot vangnet word niet vanzelf heel, de reclameborden zijn nog steeds niet zelf reinigend. Een internet adres kan je niet downloaden. De platte wagen is niet van de voetbal en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nu weet ik dat ik ook niet altijd even fanatiek was met afmelden, met klusjes doen en alles wat om de voetbal heen gebeurde. Maar nu doe ik zelf leiders werk, met veel plezier trouwens en ik heb ook niks te klagen. Heb ouders die overal aan mee werken. Maar ik weet nu ook hoeveel werk alles is. Dat je niet een uurtje traint en een uurtje voetbalt. Dat er veel meer en dan ook echt veel meer te doen is. Dat dit gedaan word door maar een klein groepje. En onze ex hoofdtrainer Gerrit was altijd een groot voorstander van het waarderen van vrijwilligers werk. Hij is inmiddels vertrokken. En ik heb het idee dat het nog niet veel beter is geworden. Daarom dit verhaal. Ik trek de stoute schoenen aan.

Zorg dat mensen die al alles voor jou of je zoon/dochter regelen, niet op vrijdag avond nog van alles moeten regelen. 11 Mensen bellen kost je echt een uur. Denk eerst zelf even na. Probeer zelf wat te regelen. Gaat er wat mis, slik dan even of vraag hoe het komt. De scheids is een eikel, maar hij staat anderhalf uur in de regen om JULLIE te laten voetballen. Je leider is soms een eikel, maar hij hangt al een uur aan de telefoon omdat iemand te laat af belt op z'n vrije avond.

Misschien is het wel een leuk idee om eens wat te organiseren. Maar misschien moet iedereen gewoon z'n stinkende best doen. Onthouden dat je 10 man in de steek laat wanneer jij er niet bent. En misschien maar gewoon op z'n 's-Heerenbroeks. Geen actie, maar sla dan eens iemand op de schouder. En zeg gewoon bedankt.

Nogmaals, dit gaat niet over mijzelf. Het is algemeen en ik denk het (jeugd)bestuur in het bijzonder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaterdag 22 september 2018
Bruchterveld