Nieuw trainingsveld

Geschreven door het bestuur op 07 oktober 2016.

Deze week is een start gemaakt met de aanleg van kunstgras op het trainingsveld. Vorige week donderdag ging de raad akkoord met het voorstel van het college om het kunstgrasveld vervroegd aan te leggen. Over zo’n zes weken kan het nieuwe trainingsveld aangelegd zijn. En daarmee behoort straks het waterballet tijdens trainingen tot het verleden en wordt het hoofdveld gespaard. Het nieuwe trainingsveld krijgt een omvang van 70 bij 50. Voor jeugdwedstrijden en trainingen is het veld echter zeer geschikt. Ook kan het veld straks worden gebruikt door de basisschool in het dorp. Wij zijn enorm blij met het besluit en de hulp van de gemeente en leverancier Greenfields!

Het heeft flink wat uren tijd gekost voor het bestuur en de projectgroep, maar dankzij het plan ‘Van de blubber naar rubber’ is er nu eindelijk resultaat! Nu moeten nog wel de handen uit de mouwen gestoken worden, door de zelfwerkzaamheden moet de aanleg gerealiseerd worden. De projectgroep gaat hiervoor de nodige mensen benaderen, maar wie wil helpen… laat het weten aan het bestuur!

De trainingen zullen de komende weken enigszins aangepast plaats moeten vinden, het eerste en tweede kan trainen bij v.v. Wilsum, voor de overige teams en jeugd wordt gezocht naar een oplossing op het trapveldje naast het trainingsveld en/of op het hoofdveld met tijdelijke verlichting.

Bijna tegelijk met dit goede nieuws komt het nieuws over het onderzoek naar kunstgrasvelden in het tv-programma Zembla, over de gezondheidsrisico’s van de rubber korrels. Wij kunnen mededelen dat wij met de leverancier en de gemeente in gesprek zijn over de toe te passen materialen om het veld in te strooien. Daarnaast wachten ook wij verdere berichtgeving van het RIVM en de KNVB af.

Het bestuur.

zaterdag 13 oktober 2018