Geschreven door Clubwatcher op dinsdag 30 oktober 2018 19:13.

’s-Heerenbroek heeft aan de ontmoeting met rivaal Wilsum één punt overgehouden. De derby eindigde in een teleurstellend gelijkspel zonder doelpunten. Door dit gelijke spel heeft ’s-Heerenbroek aan haar eerste 6 competitiewedstrijden 7 punten overgehouden, wat leidt tot een achtste plek op de ranglijst. Wilsum staat op een gelijk aantal punten, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Ten opzichte van vorige week stuurde Groen een sterk gewijzigde basiself het veld op voor dé wedstrijd van het jaar in ‘s-Heerenbroek. In het doel stond, zoals gewoonlijk, Jelmer Visscher. De achterhoede bestond uit Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Marcel v/d Kolk en linksback Sander Wennemers. Het middenrif bestond uit Wiljen van Ittersum, Martin van Ittersum en Wim Kwakkel. De voorhoede werd gecompleteerd door Martijn Bruins, William Meuleman en Jesper Wennemers. Dit betekende dat, ten opzichte van vorige week, de basiself op 5 plekken gewijzigd was. Op de bank namen Jarno Heldoorn, Robert Palland en de teruggekeerde William Dekker plaats.

Na het eerste fluitsignaal was het Wilsum dat het heft licht in handen nam. Zonder echt gevaarlijk te worden had de ploeg van trainer Hanekamp iets meer balbezit en was het ook iets dreigender. Tot gevaarlijke situaties leidde dit echter niet, mede door de degelijke defensie van ’s-Heerenbroek. De defensie aan de andere zijde bleek even zo solide, waardoor zich vooral een schouwspel voltrok dat zich afspeelde op het middenveld.

De middenvelders van ’s-Heerenbroek en Wilsum waren echter verre van gelukkig in hun samenspel, waardoor de wedstrijd een kwalitatief bedroevend verloop kende. Veel passes kwamen niet aan bij ploeggenoten en daarnaast ontbrak ook de nodige creativiteit aan beide zijden om de wedstrijd open te breken. Gevolg was een saai schouwspel waar de toegestroomde supporters het eerder koud dan warm van kregen. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 ruststand.

Na de rust verzorgde Wilsum de eerste hoogtepunten. Een schot van Jurre Heldoorn en een vrije trap van Mark Holtland troffen echter geen doel, waardoor de 0-0 stand gehandhaafd bleef. Na deze kansen schoot Wilsum zichzelf in de voet. Aanvaller Sander v/d Sluis, die zijn eerste IJsselderby speelde, beging een wilde overtreding op William Meuleman. Arbiter Weuring greep gedecideerd naar zijn kaarten en toverde vervolgens een rode kaart tevoorschijn, waardoor v/d Sluis voortijdig in kon rukken.

Deze kaart gooide flink roet in het eten van de Wilsummers, die zich moesten reorganiseren na deze kaart. Tijdens deze reorganisatie wist William Meuleman bijna direct te scoren, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. Hierna kreeg ’s-Heerenbroek nog één levensgrote kans. Laatste man Pelgrom kreeg alle vrijheid om een vrije trap binnen te koppen op enkele meters van het vijandelijke doel van doelman Ten Hove. Pelgrom kopte het leder echter over waardoor deze kans nooit een doelpunt zou worden.

Na deze kansen wist ’s-Heerenbroek niet meer gevaarlijk te worden, ondanks de overtalsituatie. Wilsum hield relatief gemakkelijk stand dankzij een solide organisatie. Aan de andere kant mocht ’s-Heerenbroek zichzelf verwijten dat het veel te weinig creativiteit bracht om de Wilsummers enigszins aan het wankelen te brengen.

Logisch gevolg was uiteindelijk de 0-0 einduitslag. Dit gelijke spel kende echter wel fiks aantal verliezers en dat waren de toeschouwers. Zij kregen een zeer matige pot voorgeschoteld met bijzonder weinig kansen en opwinding, wat nou net de ingrediënten zijn die een IJsselderby als deze mooi horen te maken. Laten we hopen dat dit anders zal zijn als beide ploegen elkaar weer treffen op 16 maart 2019 in Wilsum.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek een oefenwedstrijd op eigen sportpark tegen SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot om 14.30 uur. Een mooie gelegenheid voor diverse spelers van ’s-Heerenbroek om zich weer in de kaart te spelen bij trainer Groen. De week daarop staat een inhaalprogramma gepland, waardoor ’s-Heerenbroek ook dan niet in actie komt voor de competitie.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

Geschreven door SW op vrijdag 26 oktober 2018 10:19.

Voor aankomende zaterdag staat de IJsselderby weer op het programma. Deze kraker wordt natuurlijk weer afgetrapt door een der pupillen van ’s-Heerenbroek. Aangezien jeugd tegenwoordig ook in de middag wedstrijden speelt werd een beroep gedaan op een pupil uit JO-8-1.

Philip van Gerner mag zaterdag de aftrap verzorgen bij de derby, bij het eerste spelen maar liefst drie werknemers van zijn pa, waarvan Sander Wennemers zijn favoriet is. In hoeverre dat met zijn voetbalkwaliteiten te maken heeft laten we maar in het midden.

Philip speelt zelf graag op het middenveld, omdat hij dan mannetjes uit kan spelen en kan scoren. Zijn trainers zijn Jan Erik en Bo en op zaterdag staan Gerhard Bastiaan en Geertje langs de lijn met de nodige tactische aanwijzingen. Vorig jaar is het team kampioen geworden, dit was het leukste moment uit de nog jonge carrière van Philip.

Ook loopt hij graag in een tenue van zijn favoriete club én speler, namelijk het shirtje van Lionel Messi van Barcelona. Zijn droom is om het ooit net zo ver te kunnen schoppen, tot profvoetballer, aangezien hij dan elke dag mag voetballen! Philip mag graag tegen een balletje trappen en telt dan ook de dagen af tot hij aankomende zaterdag zelf aan mag treden tegen IJVV JO-8-3.

Philip heeft ook nog een goede tip voor de jongens van het eerste: “niet vergeten te scoren!” , iets wat de groenhemden namelijk nog wel eens nalaten…. Daarnaast moet iedereen goed overpassen en goed zijn best doen, dan blijven de 3 punten wel in ’s-Heerenbroek. Philip voorspelt namelijk een 2-1 overwinning.

Zaterdag 27 oktober, omstreeks 14.30 zal Philip de aftrap verzorgen en hopelijk zelf alvast laten zien wat de ’s-Heerenbroekers moeten doen in de 90minuten daarna! Wilsummers voorbij lopen en scoren! Graag tot zaterdag, langs de lijn!

Geschreven door Clubwatcher op zondag 21 oktober 2018 14:27.

Sportief gezien heeft ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag een gitzwarte dag beleefd in Sibculo. Tegen het plaatselijke SVV ’56 verspeelde de ploeg van trainer Wim Groen haar ongeslagen status. Daarnaast verloor het deze wedstrijd ook Berry Fiets en Gert Kwakkel, waardoor de spoeling in de aanval voor de derby van aankomende zaterdag tegen Wilsum ineens een stuk dunner is geworden.

In een kwalitatief bijzonder matige wedstrijd creëerden beide ploegen in het eerste bedrijf toch bijzonder grote kansen. Na enkele minuten voetbal tastte Wiljen van Ittersum volledig mis bij een lange bal van SVV ’56, waardoor zijn directe tegenstander het zestienmetergebied indook en daarbij de 1-0 op de schoen had. Keeper Jelmer Visscher stopte deze inzet echter op knappe wijze met de voet, waardoor het 0-0 bleef. Even later leverde Robert Palland de bal prompt in bij de spits van SVV ’56, waardoor ook hij ongehinderd op doelman Visscher afkon. Wederom kroonde Visscher zich winnaar in dit één-op-één duel, tot grote frustratie van alles en iedereen bij Sibculo.

Aan de andere kant kreeg ’s-Heerenbroek ook levensgrote mogelijkheden om tot scoren te komen. Allereerst was daar captain William Meuleman die de bal, in volledige vrijheid op 7 meter van het doel, over mikte na een voorzet van Gert Kwakkel. Even later kreeg Wim Kwakkel ook een dot van een kans. De middenvelder werd de diepte ingestuurd door Gert Kwakkel, omspeelde de doelman en had de bal vervolgens voor het inschieten in een leeg doel. Tot verbazing van vriend en vijand mikte Wim Kwakkel het leder echter op de deklat, waardoor ook deze mogelijkheid in rook opging.

In de tussenliggende periode was ’s-Heerenbroek echter al wel op voorsprong gekomen. Wim Kwakkel had Gert Kwakkel de diepte ingestuurd nadat hij de buitenspelval had omzeild. De doelman hinderde Kwakkel echter dusdanig dat hij niet direct kon schieten. Toch wist Kwakkel uit te halen, maar hij zag zijn inzet geblokt worden door de meegesnelde verdediger van de gastheren. De rebound werd echter opgepikt door de meegekomen Martin van Ittersum, die niet faalde in de afwerking: 0-1.

Daarna vonden enkele minuten plaats die de wedstrijd volledig zouden gaan veranderen. Aan de zijlijn beging Gert Kwakkel een harde overtreding op de linksbuiten van de gastheren. Hij raakte zijn directe tegenstander hard op de borst met de schoen, weliswaar wel met de insteek om de bal te raken. Deze miste hij, waardoor Kwakkel volledig terecht geel kreeg. Een minuut later maakten de gastheren de gelijkmaker. Na balverlies op het middenveld schakelde SVV ’56 snel om en uit een lage voorzet scoorde één van de aanvallers van Sibculo: 1-1.

Luttele minuten later kreeg Kwakkel zijn tweede kaart van de wedstrijd. Nadat de linksbuiten van de gasten de bal vasthield nadat ’s-Heerenbroek een vrije trap toegekend kreeg, besloot Kwakkel daar wat van te zeggen tegen de desbetreffende speler van SVV ‘56. Hierbij gebruikte hij echter bewoordingen die de scheidsrechter niet aanstonden, waardoor Kwakkel plots zijn tweede gele prent gepresenteerd kreeg, tot grote verbijstering van alles en iedereen, maar ook vooral van de speler zelf.

Een beslissing die zeker voer was voor discussie, maar het kwaad was al geschied en dus kon Kwakkel het veld voortijdig verlaten. Door deze schorsing moet de aanvaller van ’s-Heerenbroek de derby tegen Wilsum van aankomende zaterdag, nota bene op zijn eigen verjaardag, verplicht aan zich voorbij laten gaan.

Enkele minuten later mochten de overige spelers ook de kleedkamer opzoeken, met een 1-1 ruststand op het scorebord. Dat er slechts 2 doelpunten waren gemaakt, mocht zeker een klein wonder genoemd worden gezien de kansen die beide ploegen onbenut lieten.

Ondanks dat SVV ’56 zich in de tweede helft in een overtalsituatie bevond, creëerde de thuisploeg toch bijzonder weinig mogelijkheden. Aan de andere kant ontbrak het ’s-Heerenbroek aan stootkracht in de voorhoede om het de tegenstander ook lastig te maken. In de tussentijd raakte Berry Fiets wel geblesseerd. De nieuwe aanvaller van ’s-Heerenbroek blesseerde zijn hamstring en moest het strijdtoneel noodgedwongen verlaten. Toch hielden de 10 ’s-Heerenbroekers relatief makkelijk stand, waardoor de wedstrijd lange tijd op een gelijkspel leek af te stevenen. Dit was mijns inziens ook een terechte einduitslag geweest.

10 minuten voor tijd besloot de dienstdoende arbiter echter anders. Een schouderduw van Wiljen van Ittersum in het zestienmetergebied werd door de leidsman als foutief beoordeeld, wederom tot verbazing van alles en iedereen op en langs het veld. Zelfs supporters van SVV ’56 bekenden dat dit ‘vergrijp’ absoluut geen penalty was maar daar had ’s-Heerenbroek op dat moment helemaal niks aan. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en SVV ’56 pakte dit cadeautje met beide handen aan: 2-1.

Deze stand zou uiteindelijk gehandhaafd blijven waardoor ’s-Heerenbroek haar eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden. Het optreden van afgelopen zaterdag was niet om aan te gluren en daarmee kende ’s-Heerenbroek een slechte generale repetitie in aanloop naar de derby van aankomende zaterdag tegen Wilsum op sportpark Broekerland. Wilsum kent daarentegen wel een goede voorbereiding op dit duel, daar het won van MVV met 2-0.

De bussponsor van afgelopen zaterdag was Eurogold uit Epe. Eurogold is een groothandel in horloges en juwelen en vertegenwoordigd in de Benelux en Scandinavie horloge- en juwelenmerken als Armin Strom en Albanu.

Aankomende zaterdag vangt de derby aan om 14:30 uur. Graag tot dan!

Programma het Eerste

zaterdag 17 november 2018
HTC
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

beers.pnghdeleeuw.pngboerverzekeringen.pngbrugmedia.pngmorrenhof.pngautotaalglas.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngschutte.pngsheerenhoeve.pngsebo.pngweeghel_gewasbescherming.pngvan_guilik.pnghairqueen.pngbeensbootmotoren.pngbbm-advocaten.pngphverhuur.pngmail_service_zwolle.pngbergmakelaardij.pngbastiaan_installatietechniek.png123verhuur.pnganytime.pnghetparochiehuis.pngvdberg.pnghoutburcht.pnggarageklaassen.pngbastiaan.pngoostindie.pngsmaakfactor.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbeers.pnghdeleeuw.pngboerverzekeringen.pngbrugmedia.pngmorrenhof.pngautotaalglas.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngschutte.pngsheerenhoeve.pngsebo.pngweeghel_gewasbescherming.pngvan_guilik.pnghairqueen.pngbeensbootmotoren.pngbbm-advocaten.pngphverhuur.pngmail_service_zwolle.pngbergmakelaardij.pngbastiaan_installatietechniek.png123verhuur.pnganytime.pnghetparochiehuis.pngvdberg.pnghoutburcht.pnggarageklaassen.pngbastiaan.pngoostindie.pngsmaakfactor.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.png