Geschreven door Clubwatcher op maandag 16 april 2018 20:23.

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan de ontmoeting met EZC ’84 uit Epe. Ondanks het veelal matige spel van ’s-Heerenbroek kreeg de ploeg van trainer Wim Groen, afkomstig uit Epe, toch de beste kansen van de wedstrijd. Deze kansen leverden uiteindelijk twee doelpunten op, maar omdat EZC ’84 ook tweemaal raak prikte was een gelijkspel het logische gevolg. Door deze puntendeling blijft de 10e positie op de ranglijst gehandhaafd voor ‘s-Heerenbroek, terwijl EZC ’84 genoegen moet nemen met plek 11.

Ten opzichte van de vorige week verloren derby tegen Zalk vonden twee wisselingen plaats. Jesper Wennemers startte als linksbuiten en op de rechtsbackpositie stond Robert Palland geposteerd. Dit betekende dat Gert Kwakkel en Wilhelm Kroeze genoegen moesten nemen met een plek op de reservebank. Zij werden vergezeld door Stefan Gunnink en de pupillen van de week Jente en Yfan.

De wedstrijd begon ronduit ongelukkig voor ’s-Heerenbroek. De groenhemden begonnen veel te slap aan het duel en dat uitte zich voornamelijk in het veelvuldig verliezen van de directe duels. Na een kleine tien minuten voetbal leidde dit tot de 0-1 van EZC. De linksbuiten van de gasten, tevens aanvoerder, kreeg alle vrijheid en gelegenheid om in het zestienmetergebied de trekker over te halen. Dit deed hij succesvol want de bal vloog, enigszins getoucheerd door een ’s-Heerenbroeker been, achter Jelmer Visscher tegen het net: 0-1. Deze tegentreffer schudde ’s-Heerenbroek een beetje wakker, en dat was nodig ook aangezien de achtervolging snel ingezet moest gaan worden. Deze achtervolging zou plaats vinden zonder Bernard Stoel, die zich al snel geblesseerd moest laten vervangen door Wilhelm Kroeze.

Voor rust zou ’s-Heerenbroek uiteindelijk nog wel op 1-1 komen. Een voorzet van Wim Kwakkel werd ternauwernood weggewerkt door de defensie van EZC. Dit wegwerken gebeurde echter niet goed genoeg, waardoor de instuivende Martin van Ittersum de bal op de rand van het zestienmetergebied op vernietigende wijze tegen de touwen kon jengelen: 1-1. Na deze treffer kreeg ’s-Heerenbroek nog enkele goede mogelijkheden, waaronder één die niet aan William Dekker besteed was. In een één-op-één duel met de Eper doelman wist de vleugelflitser van ‘s-Heerenbroek de bal niet langs de goalie te krijgen waardoor de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

In de tweede helft kwam ’s-Heerenbroek sterker voor de dag dan EZC. De bezoekers creëerden weinig kansen en het meeste balbezit was daarnaast voor ’s-Heerenbroek. In de score wist ’s-Heerenbroek dit echter niet uit te drukken. Dit kwam voornamelijk doordat er te vaak verkeerde keuzes gemaakt werden. Een voorbeeld daarvan was een moment waar ‘Man of the Match’ Wim Kwakkel bij betrokken was. Kwakkel koos er in kansrijke positie voor om de bal af te spelen op de instormende Martin van Ittersum, terwijl hij beter zelf de trekker over had kunnen halen. Hierdoor ging een knappe mogelijkheid verloren en bleef de gelijke stand gehandhaafd.

Om de wedstrijd wat hernieuwde energie in te blazen, koos Groen ervoor om zowel Stefan Gunnink als Gert Kwakkel in het veld te brengen. Beide heren kwamen in de voorhoede te spelen en vervingen achtereenvolgens Henri v/d Stouwe en William Dekker. Deze nieuwe tandem leverde bijna direct een treffer op, ware het niet dat Gert Kwakkel zijn inzet op aangeven van Gunnink langs de verkeerde kant van de paal zag vliegen.

Zo leek de wedstrijd lange tijd richting een 1-1 eindstand te gaan, tot EZC plots doel trof in de 88ste minuut. Wederom was het de aanvoerder van de gasten die teveel vrijheid genoot en hierdoor het zestienmetergebied ongehinderd binnen kon dringen. Hij leverde een prima voorzet af die op fraaie wijze werd gepromoveerd tot doelpunt door een middenvelder van EZC: 1-2. Zo leek ’s-Heerenbroek de deksel op de neus te krijgen vlak voor tijd, maar niks bleek minder waar.

Na de aftrap werd voorstopper Marcel v/d Kolk namelijk als stormram naar voren gestuurd en dit leverde bijna direct het gewenste effect op. Na een vlotte combinatie tussen Gert Kwakkel en Martin van Ittersum wist laatstgenoemde de bal uiteindelijk bijna panklaar voor v/d Kolk te leggen. Van der Kolk zag zijn inzet echter tot zijn grote verbijstering langs de paal vliegen, aan de verkeerde kant dan welteverstaan. Hiermee leek ’s-Heerenbroek dé kans op de 2-2 verspeeld te hebben, maar toch zou deze treffer er uiteindelijk alsnog komen.

In de ‘dying seconds’ van de wedstrijd besloot Wim Kwakkel namelijk om nog maar even aan een ware rush te beginnen vanaf het middenveld. Hij liet menig tegenstander zijn hielen zien en wist het uiteindelijk tot de rand van het zestienmetergebied te schoppen. Op deze plek legde hij de bal af op de meegelopen Martin van Ittersum, die via de binnenkant van de paal de gelijkmaker alsnog in extremis tegen de touwen schoot: 2-2.

Dankzij deze treffer bleef ’s-Heerenbroek de derde nederlaag op rij bespaard waardoor de tiende positie op de ranglijst gehandhaafd blijft. Aankomende zaterdag krijgt ’s-Heerenbroek bezoek van de nummer 5 van de ranglijst: ’t Harde. Zij speelden afgelopen zaterdag gelijk tegen koploper Zalk en leverden daarmee een prima prestatie in aanloop naar het duel met ’s-Heerenbroek. De vorige ontmoeting eindige uiteindelijk in 2-1 voor ’t Harde waardoor ’s-Heerenbroek dubbel en dwars gewaarschuwd is voor aankomende zaterdag. De wedstrijd zal aanvang vinden om 14.30 uur op Sportpark Broekerland.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Geschreven door Peter Wennemers op donderdag 12 april 2018 20:12.

Bij de wedstrijd V.V. ’s-Heerenbroek – E.Z.C. staat er, bij kennis van de auteur, een primeur op het programma. De gebroeders Jente en Yfan van der Velde zullen gezamenlijk optreden als pupil(len) van de week. De gebroeders spelen in JO11-2 en staan daar onder coaching van Sander Boeve. De broers hebben de taken goed verdeelt, Yfan als aanvaller maakt de goals, en Jente probeert zijn keeper zoveel mogelijk te ontlasten, als verdediger. Beide pupillen zijn Fan van Real Madrid en Cristiano Ronaldo. De late penal in de Champions League zal hun beiden dan ook kunnen bekoren.

Yfan wil later zijn kennis gebruiken als wetenschapper, zijn broer gaat liever voor een carrière als profvoetballer. Beide jongens genieten van een patatje, waar ze zaterdag ook weer van mogen genieten in de Kandelaar.

Yfan en Jente hebben vertrouwen in een overwinning van ’s-Heerenbroek aankomende zaterdag. Yfan voorziet wanneer er goed overgespeeld wordt een klinkende 3-0 overwinning. Jente raadt de groenhemden aan om niet te lief te spelen, en voorspelt voor een strijdende ploeg een 2-1 overwinning.

Aanstaande zaterdag, 14.30. V.V. ’s-Heerenbroek 1- E.Z.C. 1. Sportpark Broekerland.

Jente (links) en Yfan (rechts)

Geschreven door Clubwatcher op woensdag 11 april 2018 19:48.

’s-Heerenbroek is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om koploper Zalk punten af te snoepen in één van de twee IJsselderby’s. De koploper had aan één doelpunt, halverwege de eerste helft, genoeg om de drie punten in eigen huis te houden tegen de groenhemden van trainer Wim Groen. Hierdoor komt de titel voor Zalk weer een stuk dichterbij, terwijl voor ’s-Heerenbroek het seizoen als een nachtkaars uit lijkt te gaan.

Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd vonden er opnieuw een aantal wijzigingen plaats in de basiself van ’s-Heerenbroek. In tegenstelling tot vorige week was er een plek in de verdediging ingeruimd voor Wilhelm Kroeze. Dit had alles te maken met de afwezigheid van Bernard Stoel, die last had van een blessure. De defensie werd verder aangevuld met de inmiddels bekende namen Sander Pelgrom, Marcel v/d Kolk en Sander Wennemers. Het middenrif bestond ditmaal uit Wim Kwakkel, Martin van Ittersum en William Meuleman. Dit betekende voor Robert Palland dat hij genoegen moest nemen met een plaats op de reservebank. Verder vonden er ook in de voorhoede de nodige verschuivingen plaats. Jesper Wennemers raakte zijn basisplaats kwijt aan Gert Kwakkel, die geposteerd werd op de rechtsbuitenpositie. In de spits werd Henri v/d Stouwe gepositioneerd door trainer Wim Groen, dit had dan weer alles te maken met de verschuiving van William Meuleman naar het middenveld. Op de linksbuitenpositie werd William Dekker losgelaten en daarmee complementeerde hij de basiself van ’s-Heerenbroek.

De wedstrijd kende een gelijk opgaande start. Al snel werd duidelijk dat de sleutelspelers bij Zalk, waarmee ik de rest overigens absoluut niet tekort wil doen, middenvelder Jeroen v/d Bosch en linksbuiten Michel Hamer waren. Met deze wetenschap leek ’s-Heerenbroek in eerste instantie goed om te kunnen gaan, maar gaandeweg de eerste helft verloor ’s-Heerenbroek meer en meer de grip op beide heren, en daarmee ook op Zalk. Dit kwam overigens grotendeels door het feit dat ’s-Heerenbroek bijzonder slordig omging met haar balbezit, waardoor Zalk ook veel in de gelegenheid kwam om beide heren in stelling te brengen. Met name de aanval van ’s-Heerenbroek, zonder al te diep in te gaan op specifieke namen, bleek bijzonder ongelukkig in haar manier van spelen/voetballen/knooien.

Uiteindelijk leidde deze situatie dan ook tot de terechte 1-0 voor Zalk. Michel Hamer werd snel gevonden na slordig balverlies van ’s-Heerenbroek, snelde voorbij Wilhelm Kroeze en schoof de bal koelbloedig langs Jelmer Visscher: 1-0. Vrij snel na deze treffer kreeg Zalk een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar Sander Vinke (die de geblesseerde Aart Schreuder verving) zag zijn inzet tergend langzaam op de paal belanden, tot grote ontzetting van het massaal toegestroomde publiek uit Zalk. Vinke liet ’s-Heerenbroek dus in leven, en dit leverde uiteindelijk ook bijna de gelijkmaker op. Gert Kwakkel werd, na een spaarzaam goede combinatie van ‘s-Heerenbroek , vrijgespeeld door William Meuleman en kon op strooptocht richting het doel van Cor Straetemans. Kwakkel kreeg de bal echter teveel onder zich, waardoor zijn inzet kracht miste en uiteindelijk simpel door Straetemans gekeerd kon worden. Verder dan deze kans kwam ’s-Heerenbroek niet meer de eerste helft, wat tekenend was voor de onmacht die langzaam in het elftal sloop.

In de rust vonden geen verschuivingen plaats, waardoor dezelfde elf namen op het veld verschenen voor de tweede helft. ’s-Heerenbroek kwam sterk uit de kleedkamer en dit leverde na 50 minuten voetbal bijna resultaat op. Een corner van Gert Kwakkel, één van zijn weinige gelukkige balcontacten deze middag, belandde via Martin van Ittersum voor de voeten van Marcel v/d Kolk. De verdediger van ’s-Heerenbroek leek de bal voor het inschieten te hebben op 5 meter van het vijandelijke doel maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden, waardoor Zalk met samengeknepen billen op een 1-0 voorsprong bleef staan.

Na deze kans voor de huidige nummer 10 van de vierde klasse C was het de beurt aan Zalk. Een voorzet vanaf de linkerkant bereikte Gerben Hamer, die in alle vrijheid de bal in ontvangst mocht nemen. Hamer vergat echter zijn tijd te nemen waardoor zijn inzet in de handen van Jelmer Visscher eindigde. Na dit moment vond trainer Groen het welletjes geweest en slachtofferde hij de zwak spelende Gert Kwakkel voor Jesper Wennemers. Even later werd Wilhelm Kroeze vervangen voor Robert Palland en uiteindelijk zou ook Niek Boersma nog zijn opwachting maken ten faveure van Sander Pelgrom. Met deze wissels kwam ’s-Heerenbroek overigens niet veel verder; de ploeg van trainer Wim Groen kreeg alleen via William Dekker nog twee kansen op de gelijkmaker, maar ook de clubtopscoorder had zijn vizier deze middag niet op scherp staan.

En zo kabbelde de derby langzaam richting het einde, zonder dat er nog echt noemenswaardige feiten naar voren kwamen. Uiteindelijk vond de leidsman het na 93 minuten voetbal goed geweest, waardoor ’s-Heerenbroek de punten aan Zalk moest laten. Dit betekent, zoals eerder gezegd, dat het seizoen voor ’s-Heerenbroek er eigenlijk zo goed als op lijkt te zitten. De groenhemden bezetten momenteel de tiende plaats op de ranglijst en spelen geen rol meer in de derde periode, waardoor het vlaggenschip van de vereniging zich geen illusies meer hoeft te maken voor dit lopende seizoen.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek een thuiswedstrijd tegen EZC ’84 uit Epe. De gasten uit Epe bezetten momenteel de elfde plek op de ranglijst, waardoor deze wedstrijd gerust een middenmootkraker genoemd mag worden. De wedstrijd zal aanvang vinden om 14.30 uur op Sportpark Broekerland.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Programma het Eerste

zaterdag 21 april 2018
's-Heerenbroek
-
't Harde

Aanvang: 14:30


dinsdag 24 april 2018
's-Heerenbroek
-
VSW

Aanvang: 19:00


zaterdag 28 april 2018
Wilsum
-
's-Heerenbroek

Aanvang: 14:30


4e Klasse C

Evenementen

beensbootmotoren.pngoostindie.pngbbm-advocaten.pngboerverzekeringen.pngautotaalglas.pngbrugmedia.png123verhuur.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngschutte.pnghetparochiehuis.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pnghoutburcht.pngsheerenhoeve.pngbastiaan.pngbeers.pngbastiaan_installatietechniek.pnganytime.pngvan_guilik.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngsmaakfactor.pnggarageklaassen.pngvdberg.pnghairqueen.pnghdeleeuw.pngubink_meuleman_bouw.pngmail_service_zwolle.pngmorrenhof.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.pngbeensbootmotoren.pngoostindie.pngbbm-advocaten.pngboerverzekeringen.pngautotaalglas.pngbrugmedia.png123verhuur.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngschutte.pnghetparochiehuis.pngphverhuur.pngcafeeigenwijs.pnghoutburcht.pngsheerenhoeve.pngbastiaan.pngbeers.pngbastiaan_installatietechniek.pnganytime.pngvan_guilik.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngsmaakfactor.pnggarageklaassen.pngvdberg.pnghairqueen.pnghdeleeuw.pngubink_meuleman_bouw.pngmail_service_zwolle.pngmorrenhof.pngbergmakelaardij.pngweeghel_gewasbescherming.png