Jeugd onder 17

Lees dit maar niet... JO17

Geschreven door Arian Kragt. Posted in Jeugd onder 17

Dit is een goed stel hoor. Theo Reitsma bij het EK 1988

Timmertje Timmertje wat ga je doen. Frank Snoeks bij de gouden race van Marianne Timmer 1998.

Hij doet het. Hij doet het. Hij doet het. Hij doet het. Je hebt hem. Pieter vd Hoogenband bij de gouden 10 km van Maarten vd Weijden. 2008

Ik vind dit echt weer een fantastische tijd. Alleen maar sport op tv en radio. Olympische Spelen. Weet ik hoeveel mensen die het uiterste uit zichzelf weten te halen. En ik die daarna luister of kijk en me kwaad maak over iemand die 1 duizendste van een seconde tekort komt voor een medaille. Had dan iets harder geschaatst denk ik dan…. En dan leggen ze het later op tv uit. Dat ze niet harder konden. Wij hebben daar als tv kijkers helemaal geen gevoel bij. Ik denk niet dat er veel zijn die weten wat dat is. Jezelf helemaal leeg rijden. Het moet een beetje voelen als je adem inhouden tot je niet meer kunt en dan nog 3 seconden langer ofzo.

Ik zeg trouwens wel dat er maar weinig zijn die dit gevoel kennen. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. De B1 van onze VV bijvoorbeeld. Ik heb ze vanmorgen weer gezien hoor. Jonge kerels die helemaal stuk gingen. Een grimas op het gezicht. De pijn verbijtend. De kramp wegdenkend. Hijgend over een bevroren veld. Het zweet blank voor de kop. Het snot voor de ogen. Uitkijkend naar het verlossende eindsignaal. Maar ja. Dat ging nog wel even duren. We waren immers nog maar 10 minuten bezig.

Man man man. Wat was het slecht vandaag. Arian Kragt na de wedstrijd van JO17 tegen ASV Dronten.

Na een week topsport deed dit echt zeer aan de ogen. We hebben het gepresteerd om in de gehele eerste helft de bal niet vaker over te spelen dan 3 keer. Oh nee. 1 keer zijn we tot 7 gekomen. Daar heb ik dan ook voor geklapt. Al was het sarcastisch. De 2e helft was iets beter maar toen was naast de energie het geluk ook nog op. Naast alle blessuregevallen die we al hadden kwamen we ook deze wedstrijd weer niet ongeschonden uit de strijd. Boer Koersen zag er wel een uitdaging in om de zwaarste man van het veld even van de bal te zetten. We hadden het er in de rust nog over gehad hoe het zou voelen wanneer deze knaap van een 120 kilo bovenop je zou vallen. Voor het antwoord verwijs ik u naar de Bosjessteeg. Daan kan er u alles over vertellen. Nadat Daan was uitgegraven konden we weer verder. En wat er al lange tijd aan zat te komen gebeurde ook nog. 2 minuten voor het einde scoorde Dronten op een nogal gelukkige manier de 0-1. Balen natuurlijk, maar gezien het spelbeeld misschien nog wel verdiend ook.

Veel meer valt er niet van te maken. Zelfs Sebastiaan Timmerman zou hier niet tegenop kunnen. Wie??? Hoor ik u denken. Sebastiaan Timmerman. Een tip van mijn kant. Zet wanneer er schaatsen is uw tv uit en uw radio aan. Stem deze af op radio 1, sluit uw ogen en hang uw jas op aan het kippenvel op uw armen. Ik hoop zo dat hij er ook nog zo’n oneliner uitgooit deze spelen. Want deze man verdiend in mijn ogen ook goud.

4e Klasse C