Het Derde: Weldegelijk de moeite!

Van het derde heeft u de laatste tijden reeds weinig meer gehoord. Wellicht een gevolg van het drukke leven dat menig speler van het derde leidt. U moet namelijk niet vergeten dat vrijwel iedere speler naast zijn voetbalcarrière op zaterdag ook nog een bijbaan heeft als vader, huisman, hovenier, schapenboer, luilak of kroegtijger. Er zijn daarnaast ook nog een aantal heren die genoemde zaken weten te combineren op de zaterdag en van die heren gaat u nu iets meer lezen.

Af en toe lukt het ons nog weer om, buiten alle andere activiteiten om, ook nog eens 11 liefhebbers bij elkaar te sprokkelen zodat op zaterdag een balletje getrapt kan worden. Voor wie ons per ongeluk toch niet met een schuin oog volgt; in de meeste gevallen leveren wij de tegenstander drie punten en een geweldige zaterdag op en dat maakt ons dan ook hekkensluiter van de competitie. Toch mooi dat wij ook in het weekend nog aan onze sociale plicht kunnen voldoen op die manier.

Zoals u wellicht proeft, was het afgelopen zaterdag tegen WZC uit Wapenveld niet veel beter. We begonnen nog wel bijzonder goed, maar onze 2-0 voorsprong, die volledig door Martin geproduceerd werd, verdween gedurende de wedstrijd als sneeuw voor de zon. Hier lagen uiteraard diverse, fatale redenen aan ten grondslag. Allereerst stond het doel bij al onze doelpogingen veel te ver naar rechts waardoor al onze pogingen in schoonheid strandden. Ten tweede bleken de verworven versterkingen van hogerhand eerder een verzwakking dan een daadwerkelijke verbetering waardoor het resultaat nogal Kwakkelend te noemen was. Als u begrijpt wat ik bedoel… Verder hadden we de pech dat de bal continu op onverklaarbare manier bij een man terecht kwam met een wit shirt in plaats van een groen shirt. Als klapper op de vuurpijl moest sterkhouder en vedette Lando het veld ook nog eens noodgedwongen verlaten met kramp in de hamstring na 30 minuten. Ook zijn aanwezigheid wierp dus niet de gewenste en gehoopte vruchten af.

Nu hoor en zie ik u denken; wat een pech voor die mannen. Nou, ik ben nog niet klaar. Naast Lando moest namelijk ook Badr Harry het veld noodgedwongen met een blessure verlaten. Dit verlaten deed hij echter op onreglementaire wijze volgens de dienstdoende arbiter waardoor de wissel opnieuw plaats moest vinden. Voordat dit echter gebeuren mocht, moest het spel eerst weer hervat worden waardoor de martelgang van Harry nog even vrolijk verlengd werd door de plaatselijke arbitrage. Naast een hoop hoon, spot en frustraties leverde dit Harry ook nog eens een extra zuur gezicht op. Einde eerste helft.

De tweede helft begon zoals we het absoluut niet gehoopt hadden. Onze tactiek om één van onze jonge honden (22 jaar) op hun oudste speler (65 jaar) te zetten gaf, om het maar even zacht uit te drukken, niet het gewenste effect. Hierdoor hebben we de desbetreffende jonge hond niet weer gezien tijdens deze wedstrijd. Dit gezegd hebbende besef ik mij echter dat ik lieg, want desbetreffende speler mocht tijdens de tweede helft nog wel even 10 minuten af gaan koelen nadat hij de scheidsrechter in alle eerlijkheid verteld had hoe hij over hem dacht nadat hij een loepzuiver doelpunt van ’s-Heerenbroek afkeurde, terwijl hij enkele minuten daarvoor een goal toekende aan WZC die nooit had mogen tellen.

Hier had de (niet nader te noemen) voetballer beter even tot tien kunnen tellen; dat had hem namelijk een portie woede, een gele kaart en een aantal extra meters naar de dug-out bespaard. Moraal van het verhaal: Eerlijkheid duurt dus niet in alle gevallen het langst. Vlak na dit incident liet de (eveneens niet nader te noemen) aanvoerder van ’s-Heerenbroek overigens zien dat hij, in tegenstelling tot zijn ploeggenoot, wel heel goed tot tien kon tellen. Dit werd echter ook niet gewaardeerd door de arbiter omdat de captain even haarfijn voor hem opsomde hoe lang de keeper van de tegenpartij werk had om zijn uittrap te nemen.

Gevolg hiervan was een vrije trap tegen ons voordeel in. Verder kregen we ook nog even een aantal doelpunten om de oren waardoor het uiteindelijke resultaat bleef steken op een 6-2 (of was het 6-3?) nederlaag. Uiteindelijk een wedstrijd waarin we voetballend niet ons hoogste niveau haalden, maar de amusementswaarde wel van ongekende hoogte was. Na de wedstrijd ging het analyseren ons overigens een stuk beter af dan het voetballen en kwamen we tot de conclusie dat menig een van ons beter tot zijn recht zou komen als professioneel amateuristisch (simultaan)dammer. Zo ziet u maar; u hebt een heel verhaal gelezen en over voetbal is het nauwelijks gegaan. Toch was het vermakelijk en vonden we het achteraf allemaal nog leuk ook.

Daarom wil ik u toch graag zeggen: ondanks onze iets of wat lage rangschikking is het toch weldegelijk de moeite om bij ons te komen kijken. En al helemaal als we het straks voetballend ook weer op de rit hebben!

Bedankt, tot ziens en tot (sportief) betere tijden!

zaterdag 15 december 2018
Daarle SP