1e elftal

's-Heerenbroek is Wijthmen ook in eigen huis de baas: 3-1

Evenals de eerste ontmoeting van dit seizoen heeft ’s-Heerenbroek de wedstrijd tegen Wijthmen winnend afgesloten. De equipe van trainer Wim Groen boekte een verdiende 3-1 overwinning en blijft daardoor nog ongeslagen in de tweede seizoenshelft.

Gelijk aan vorige week begon ’s-Heerenbroek met Herco Selles op doel. De achterhoede werd gevormd door Robert Palland, Sander Pelgrom, Bernard Stoel en Mark Zieleman. Het middenrif bestond uit captain William Meuleman, Wim Kwakkel en de in de winterstop teruggekeerde Martin van Ittersum. Laatstgenoemde is het levende bewijs dat voetbaltalent best gepaard kan gaan met een kilootje meer of minder maar daarover later meer. De voorhoede bestond ditmaal uit de vleugelspelers William Dekker en Jesper Wennemers en in de spits stond Gert Kwakkel. Op de bank namen Stefan Gunnink, Marcel v/d Kolk, Jarno Heldoorn, Henri v/d Stouwe en Jelmer Visscher plaats. Een speciale ode aan de bankzitters deze keer, want op de bank zitten is nooit een pretje, maar in deze kou nog veel minder plezierig.

’s-Heerenbroek en Wijthmen begonnen gelijkopgaand aan de wedstrijd. Beide ploegen leken in eerste instantie even rustig af te tasten om te kijken wat er precies in het vat zat deze middag. Na zo’n tien minuten kroop ’s-Heerenbroek iets meer uit haar schulp, wat leidde tot een kopkans en een schietkans voor spits Kwakkel. Hij zag zijn beide inzetten echter niet het gewenste resultaat bereiken. Deze kansen lieten ’s-Heerenbroek overigens wel inzien dat er weldegelijk wat te halen was deze middag en dat gaf de spelers zichtbaar goede hoop. Wat volgde was een eerste helft waarin ’s-Heerenbroek het Wijthmen behoorlijk lastig wist te maken, maar de ’s-Heerenbroekers slaagden er vooralsnog niet in om de bal achter doelman Schonewille te krijgen. Grote kansen waren niet besteed aan de voorhoede, waardoor de eerste helft leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0 ruststand.

In de laatste vijf minuten voor het rustsignaal besliste ’s-Heerenbroek echter anders en daarbij waren hoofdrollen weggelegd voor laatste man Pelgrom en middenvelder Van Ittersum. Allereerst bediende Sander Pelgrom met een heerlijke lange bal de uitgeweken Gert Kwakkel aan de zijkant van het veld. Kwakkel behield het overzicht, legde de bal terug op randje zestien voor de inkomende Martin van Ittersum en hij schoot de bal rustig, bekeken en al hobbelend in de lange hoek: 1-0. Nog geen vijf minuten na deze goal bleek eenzelfde concept wederom te werken. Ditmaal was het echter niet Gert Kwakkel, maar William Dekker die werd gelanceerd door Sander Pelgrom. Wederom was Martin van Ittersum aanspeelbaar in het zestienmetergebied, legde William Dekker de bal met veel gevoel op zijn niet te missen voorhoofd en kopte hij de bal onhoudbaar achter doelman Schonewille van Wijthmen: 2-0. Zo liet Martin van Ittersum zich wederom in positieve zin gelden, nam hij 'zijn' ploeg bij de hand en ging ’s-Heerenbroek rusten met een comfortabele marge van twee doelpunten. Dit tot grote frustratie van Wijthmen dat verder eigenlijk alleen echt gevaarlijk geweest was vanuit corners en standaardsituaties.

Na de thee en het fluitsignaal van de dienstdoende arbiter mocht ’s-Heerenbroek van geluk spreken dat het niet direct 2-1 stond na rust. Wijthmen voetbalde zich relatief makkelijk door de ’s-Heerenbroeker defensie, maar Sander Pelgrom wist op het laatste moment net te voorkomen dat spits Diepman van Wijthmen een schot kon lossen op zo’n vijf meter van het doel van Herco Selles. Om de genadeklap uit te delen moest ’s-Heerenbroek de verlossende 3-0 maken en deze viel uiteindelijk ook. De in de tweede helft bijzonder sterk spelende Wim Kwakkel behield het overzicht en stuurde draafpaard en tevens verkapte rechtsbuiten Robert Palland aan de rechterzijde van het veld weg. Palland had een strakke en lage voorzet in huis, die in eerste instantie nipt werd gemist door de inglijdende Gert Kwakkel. Gelukkig voor ’s-Heerenbroek had Jesper Wennemers zich echter ook gemeld als back-up en hij kon de bal dan ook simpel binnentikken: 3-0. Na deze treffer zou Robert Palland overigens nog wel een keer of dertig langs de lijn denderen, maar voor verdere doelpunten zorgde dit niet.

In plaats van de voorsprong uitbouwen, leek ’s-Heerenbroek het allemaal wel eventjes welletjes te vinden. De ploeg leed te makkelijk balverlies waardoor Wijthmen snel om kon schakelen. De groenhemden grepen nergens kortdaad in waardoor aanvoerder Sander Nijmeijer van Wijthmen uiteindelijk aan mocht leggen vanaf randje zestien. Zijn schot vloog onhoudbaar in de bovenhoek achter Herco Selles en daarmee bracht hij de 3-1 op het niet werkende scorebord.

Na deze treffer gebeurden er weinig noemenswaardige dingen meer, op een gemiste één-op-één situatie van captain William Meuleman en een dot van kans voor Martin van Ittersum op zijn derde treffer na. Zo boekte ’s-Heerenbroek een belangrijke, en mijns inziens verdiende, overwinning en kan het weer stiekem een beetje naar boven richting de middenmoot kijken.

Aankomend weekend wordt er niet in competitieverband gevoetbald. De week daarop ontvangt ’s-Heerenbroek in eigen huis VV Kampen. De Kampenaren doen het behoorlijk goed dit seizoen en bezetten een keurige vierde plek op de ranglijst. Als ’s-Heerenbroek graag weg wil uit de onderste regionen, zal er niets anders tellen dan de drie punten tijdens deze ontmoeting. Diezelfde drie punten zijn ook van cruciaal belang voor VV Kampen in de strijd om de bovenste plekken en dat maakt het affiche van deze derby alleen maar mooier. De wedstrijd zal aanvang vinden om 14.30 uur.

Bedankt voor het lezen en tot ziens!

Programma het Eerste

zaterdag 22 december 2018
's-Heerenbroek
-
DKB

Aanvang: 13:30


4e Klasse D

Evenementen

bbm-advocaten.pngcafeeigenwijs.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngschutte.pngphverhuur.pngbeers.pngvan_guilik.pngmail_service_zwolle.pngweeghel_gewasbescherming.pngoostindie.pngsmaakfactor.pnggarageklaassen.pngmorrenhof.pngubink_meuleman_bouw.pnghdeleeuw.pnghoutburcht.pnganytime.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngautotaalglas.pngsebo.pngbergmakelaardij.pnghetparochiehuis.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbeensbootmotoren.pngbrugmedia.pngvdberg.png123verhuur.pngbastiaan_installatietechniek.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbbm-advocaten.pngcafeeigenwijs.pngboerverzekeringen.pngbastiaan.pngschutte.pngphverhuur.pngbeers.pngvan_guilik.pngmail_service_zwolle.pngweeghel_gewasbescherming.pngoostindie.pngsmaakfactor.pnggarageklaassen.pngmorrenhof.pngubink_meuleman_bouw.pnghdeleeuw.pnghoutburcht.pnganytime.pngsheerenhoeve.pnghairqueen.pngautotaalglas.pngsebo.pngbergmakelaardij.pnghetparochiehuis.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbeensbootmotoren.pngbrugmedia.pngvdberg.png123verhuur.pngbastiaan_installatietechniek.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.png