's-Heerenbroek knokt zich naar een gelijkspel in Epe: 2-2

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft ’s-Heerenbroek een punt uit het vuur weten te slepen in Epe tegen EZC ’84. Aan dit schamele punt heeft ’s-Heerenbroek op zich niet zoveel, maar de manier waarop dit punt bij elkaar is gespeeld, zal de ’s-Heerenbroeker burger aanzienlijk meer moed geven. De ploeg van trainer Wim Groen, woonachtig in Epe, gooide namelijk veel strijd en passie in deze wedstrijd en legde daarnaast bij tijd en wijlen ook goed voetbal op de harde kunstgrasmat.

De wedstrijd kon eigenlijk niet slechter beginnen dan afgelopen zaterdag het geval was. Ongeveer 50 seconden na de aftrap lag de bal namelijk al achter keeper Herco Selles, die de geblesseerde Jelmer Visscher verving: 1-0. Nu zou ik een open deur in kunnen trappen door te zeggen dat de verdediging hier beter op had moeten treden, maar ik kan ook gewoon zeggen dat dit een prima aanval van EZC ’84 was waar ’s-Heerenbroek simpelweg niet heel veel tegenover kon stellen. ’s-Heerenbroek leek na deze tegentreffer een razendsnel antwoord te hebben, ware het niet dat Jesper Wennemers ongelukkig was in zijn afronding na een lage voorzet van Gert Kwakkel. Na deze momenten brak een lange periode aan die zich vooral liet kenmerken door fysiek geweld en de daarbij horende opstootjes. Het continue hoge adrenalinepijl bereikte rond de tiende minuut haar toppunt, toen de vlam in de pan sloeg na een charge van centrale verdediger van EZC op captain William Meuleman. Menig speler van ’s-Heerenbroek en EZC was er als de kippen bij om wat olie op het vuur te gooien wat resulteerde in een behoorlijke worstelpartij waar menig kooivechter jaloers op zou zijn.

Dit uit de hand gelopen knuffelpartijtje resulteerde uiteindelijk in een gele prent voor zowel Meuleman als de centrale verdediger van EZC en daarmee was de toon gezet voor de eerste helft. Beide ploegen schuwden de duels absoluut niet, wat de wedstrijd voor de (neutrale) toeschouwers wel aantrekkelijker en aantrekkelijker maakte. Zij begonnen zich ook steeds meer in het schouwspel te mengen en dat maakte de ambiance er zeker niet minder op. Tot rigoureuze beslissingen leidde deze heetgebakende strijd echter niet; beide ploegen bleven met 11 man op het veld staan maar gezien het aantal overtredingen, en met name de aard van de overtredingen, had dit ook best anders kunnen wezen.

Buiten het fysieke aspect om werd er overigens ook prima gespeeld door ’s-Heerenbroek. De groenhemden namen in de eerste helft meer en meer het heft in handen en uiteindelijk resulteerde dat dan ook in de bevrijdende 1-1 vlak voor rust. Een lange bal werd door de verdediging van de thuisploeg halfslachtig verwerkt, waardoor Jesper Wennemers de mogelijkheid kreeg om aanvalscompagnon William Dekker weg te sturen. Dekker pakte deze kans, uiteraard letterlijk bedoeld, met beide handen aan en verschalkte de doelman met een verwoestend schot via de onderkant van de lat.

In het begin van de tweede helft gooiden beide ploegen wederom veel energie, strijd en passie in de wedstrijd waardoor de wedstrijd onverminderd interessant bleef. Na tien minuten voetbal kwam ’s-Heerenbroek op voorsprong door een fraaie goal van wederom William Dekker. Hij was het eindstation van een bijzonder goedlopende aanval die het bloed van menig voetballiefhebber sneller deed stromen. Na fraai voorbereidend werk aan de linkerflank kreeg Jesper Wennemers uiteindelijk de mogelijkheid om de bal voor te slingeren. Met een lage en strakke voorzet bereikte hij de inkomende Gert Kwakkel op zo’n vijf meter afstand van het vijandelijke doel. Kwakkel was niet zelfzuchtig en had oog voor de geheel vrijstaande William Dekker, voor wie het uiteindelijk een koud kunstje was om zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen te knallen. Deze treffer was typerend voor het goede spel wat ’s-Heerenbroek bij vlagen op de mat wist te leggen.

Lang kon ’s-Heerenbroek echter niet genieten van deze voorsprong. EZC ’84 ging absoluut niet bij de pakken neerzitten en maakte gretig gebruik van halfslachtig ingrijpen van de ’s-Heerenbroeker defensie. Een lange bal werd onbedoeld verlengt door Bernard Stoel, waardoor de linksbuiten van EZC op weg kon richting het doel van Herco Selles. Selles besloot zijn doel achter zich te laten en zocht de confrontatie op met de aanvaller van EZC. Bij deze confrontatie raakte Selles overduidelijk eerst de bal, waarna hij ook de benen van de aanvaller door de lucht deed vliegen. De leidsman vond dit laatste gegeven strafbaar genoeg om een penalty toe te kennen aan de thuisploeg, tot groot ongenoegen van alles en iedereen met een groen hart. De toegekende penalty werd overtuigend binnengeschoten door de spits van EZC waardoor de stand weer op 2-2 stond na 60 minuten voetbal.

Na deze tegentreffer kende de wedstrijd eigenlijk geen noemenswaardige gebeurtenissen meer, waardoor de 2-2 eindstand gehandhaafd bleef. In deze puntendeling kan iedereen zich waarschijnlijk wel vinden, al schiet ’s-Heerenbroek er (met het oog op de ranglijst) weinig mee op. Aankomende zaterdag krijgt ’s-Heerenbroek het Zwolse Wijthmen op bezoek. Wijthmen presteert dit seizoen zeker niet onverdienstelijk en staat op een zeer degelijke en mooie vijfde positie op de ranglijst. Afgelopen zaterdag won de ploeg met 6-0 van HFC Storica en het is dus aan ’s-Heerenbroek om deze opmars aankomende zaterdag vanaf 14.30 uur een halt toe te roepen op Sportpark Broekerland.

Graag tot dan en bedankt voor het lezen!

zaterdag 22 september 2018
Bruchterveld