Programma het eerste

dinsdag 15 januari 2019 Zalk
-
's-Heerenbroek 1
Vriendschappelijk

3 - 0


zaterdag 19 januari 2019 's-Heerenbroek
-
Daarlerveen

Aanvang: 14:30


4e Klasse D

Evenementen

Geen evenementen gevonden.

1e elftal

's-Heerenbroek overleeft kansenregen in 't Harde uiteindelijk niet: 2-1

’s-Heerenbroek heeft zaterdag geen punten af kunnen snoepen van ’t Harde. In een wedstrijd vol kansen (voor met name ’t Harde) trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langst eind, al ging dat zeker niet zonder slag of stoot. Dat had alles te maken met het feit dat de huidige nummer 3 van de competitie grote moeite had met het passeren van sluitpost Jelmer Visscher. Toch wisten de groenhemden (’s-Heerenbroek trad namelijk aan in haar rode uittenue) uiteindelijk toch de winst in eigen huis te houden waardoor ’s-Heerenbroek met lege handen terug moest keren. Door deze nederlaag blijft ’s-Heerenbroek bivakkeren tussen de middenmoot en het ondereind van de vierde klasse C.

Al van begin af aan was duidelijk dat ’s-Heerenbroek een zware middag tegemoet ging. Onder toeziend oog van Bas Nijhuis, normaliter arbiter in de Eredivisie, zette ’t Harde ’s-Heerenbroek van begin af aan vast op eigen helft. Een passend antwoord kon ’s-Heerenbroek hier nauwelijks op verzinnen, waardoor het spelbeeld in de eerste helft eigenlijk onveranderd bleef: ’t Harde had de bal, viel aan en combineerde naar hartenlust. Daartegenover stond dat ’s-Heerenbroek de bal voornamelijk niet had, veelal teruggedrukt werd op eigen helft en niet verder kwam dan een paar lange peren naar voren in de hoop onder de druk uit te komen.

Toch had ’t Harde grote moeite om haar kansen te verzilveren en dit had alles te maken met de boomlange doelman van ’s-Heerenbroek die onder de naam Jelmer Visscher door het leven gaat. De sluitpost van ’s-Heerenbroek keerde inzet na inzet en ik denk niet dat ik lieg als ik zeg dat hij deze wedstrijd uiteindelijk wel 8 tot 10 één-op-één situaties in zijn voordeel besliste. Zijn teamgenoten van ’s-Heerenbroek mochten hem daarom ook wel kromhangen met medailles want eerlijk is eerlijk: de ploeg van trainer Wim Groen had de grootste moeite om het moordende tempo van ’t Harde bij te benen. Diverse keren moesten de spelers van ’s-Heerenbroek aan de rem trekken om erger leed te voorkomen; dit leverde overigens alleen Gert Kwakkel een gele prent op.

Al met al was het dus een klein wonder dat ’s-Heerenbroek zonder kleerscheuren de rust haalde. Toch kregen de roodhemden vlak voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid om met een 0-1 stand de rust in te gaan. Na een slordigheidje in de achterhoede van ’t Harde pikte Gert Kwakkel de bal op de middenlijn op. Met veel gevoel stuurde de spits van ’s-Heerenbroek zijn collega William Dekker de diepte in. Dekker ging één-op-één met de doelman van ’t Harde, maar zag zijn inzet op knappe en stijlvolle wijze gekeerd worden door de goalie van de thuisploeg. Zo konden we na 45 minuten concluderen dat het, wat betreft de keepers, gewoon 0-0 zou blijven deze wedstrijd.

De tweede helft begon eigenlijk op vergelijkbare wijze met de eerste. ’t Harde kwam wederom hongerig het veld op en ging vastberaden door met waar het mee gestopt was: combineren en druk zetten. Wederom kon ’s-Heerenbroek hier in de beginfase weinig tegenover zetten, maar toch was de druk niet meer zo hevig als dat deze in de eerste helft was. Desalniettemin creëerde ’t Harde alsnog genoeg kansen maar u raad het al: steeds weer voorkwam Visscher erger leed. Na ongeveer 55 minuten ging het tempo van ’t Harde iets omlaag en dat gaf ’s-Heerenbroek de mogelijkheid om iets meer in het spel te komen. De ploeg wist zich nu bij vlagen beter onder de druk van ’t Harde uit te voetballen met als resultaat dat het zich eindelijk wat vaker op de helft van de tegenstander kon melden.

Deze situatie resulteerde vrij plotseling in de 0-1 voor ’s-Heerenbroek. William Dekker pikte de bal op het middenveld op en stoomde op richting het vijandelijke doel. Inmiddels had Dekker versterking gekregen van Stefan Gunnink (die Henri v/d Stouwe in de rust vervangen had) en samen togen zij op richting de 0-1. Dekker bediende Gunnink met een fraaie steekbal. Gunnink controleerde het leder op perfecte wijze en zag hoe de goalie van ’t Harde uiteindelijk lijdzaam en kansloos toe moest zien hoe zijn inzet doel trof. De ’s-Heerenbroekers stonden pal tegen de verhouding in met 0-1 voor en dat maakte het nodige los bij de ’s-Heerenbroekers.

Na dit tegendoelpunt was ’t Harde zichtbaar aangeslagen en ’s-Heerenbroek kreeg voor even vleugels. In een korte periode kreeg ’s-Heerenbroek een handvol kansen, maar twee afstandsschoten van Gert Kwakkel, een poging van Mark Zieleman en wederom een één-op-één situatie van William Dekker troffen helaas geen doel. Inmiddels was ’t Harde weer wat bijgekomen van de schrik en dat betekende uiteindelijk slecht nieuws voor ’s-Heerenbroek.

In een tijdsbestek van vijf minuten trof ’t Harde namelijk twee keer doel en daarmee boorde het de illusies van ’s-Heerenbroek snel de kop in. Het eerste doelpunt viel uit een vrije trap die door de tamelijk ongrijpbare captain van ’t Harde op knappe wijze werd ingekopt. Vijf minuten later sneed ’t Harde wederom door de ’s-Heerenbroeker defensie heen. Twee van de drie aanvallers van ’t Harde stoomden op richting Jelmer Visscher en ditmaal waren de aanvallers de doelman van ’s-Heerenbroek wel te machtig waardoor het plots 2-1 stond. Uiteindelijk zou ’s-Heerenbroek nog twee mogelijkheden krijgen om de stand gelijk te trekken. Allereerst zag Sander Pelgrom zijn kopbal vanuit een corner op katachtige wijze uit de kruising getikt worden. De hierop volgende rebound was ook niet aan 's-Heerenbroek besteed; Henri de Leeuw zag zijn inzet namelijk op de lat uiteenspatten. Enkele minuten daarna pompte Gert Kwakkel in de laatste minuut het leder nog een keer naar voren vanaf de middenlijn. Met zijn lange bal wist hij William Dekker precies in de loop te bereiken. Dekker controleerde deze pass knap maar kon zijn inzet geen kracht meegeven waardoor deze mogelijkheid in schoonheid strandde. Zo bleef het uiteindelijk 2-1 en bleef ’s-Heerenbroek, dat zich overigens wel het snot voor de ogen gewerkt had, met lege handen achter.

Uiteindelijk kan geconcludeerd worden dat ’s-Heerenbroek heeft gevochten voor wat het waard was, maar dat het vandaag simpelweg niet bij machte was om ’t Harde af te stoppen. ’t Harde liet zien een serieuze kandidaat te zijn voor de bovenste regionen en aan dat geweld kan de ploeg van trainer Wim Groen momenteel simpelweg moeilijk tippen. Aankomende zaterdag mag ’s-Heerenbroek wederom op bezoek en dan bij de nummer vier van de competitie: CSV ’28. In de ploeg uit Stadshagen treft ’s-Heerenbroek een vergelijkbare tegenstander met ’t Harde en dus kan de ploeg van trainer Wim Groen haar borst alvast flink nat maken. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

phverhuur.pngmorrenhof.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pngweeghel_gewasbescherming.pngboerverzekeringen.pnggarageklaassen.pngschutte.pngsebo.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbrugmedia.pngbergmakelaardij.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbbm-advocaten.pnghoutburcht.pngautotaalglas.pnghetparochiehuis.pngbeensbootmotoren.pngbeers.pngbastiaan.pngmail_service_zwolle.pngcafeeigenwijs.pngsheerenhoeve.pngvdberg.pngoostindie.png123verhuur.pnghairqueen.pnghdeleeuw.pngvan_guilik.pngphverhuur.pngmorrenhof.pngbastiaan_installatietechniek.pngsmaakfactor.pnganytime.pngubink_meuleman_bouw.pngweeghel_gewasbescherming.pngboerverzekeringen.pnggarageklaassen.pngschutte.pngsebo.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbrugmedia.pngbergmakelaardij.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbbm-advocaten.pnghoutburcht.pngautotaalglas.pnghetparochiehuis.pngbeensbootmotoren.pngbeers.pngbastiaan.pngmail_service_zwolle.pngcafeeigenwijs.pngsheerenhoeve.pngvdberg.pngoostindie.png123verhuur.pnghairqueen.pnghdeleeuw.pngvan_guilik.png