Felbegeerde driepunter voor 's-Heerenbroek tegen Storica: 9-0

De ‘Green Army’ van trainer Wim Groen heeft afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een driepunter bij mogen schrijven. In een bar slechte wedstrijd op een nog erbarmelijker veld wonnen de groenhemden uiteindelijk met 9-0 van het Zwolse HFC Storica. Door deze overwinning stijgt ’s-Heerenbroek naar de 9e plaats op de ranglijst.

Eigenlijk vertellen de zinnen die u zojuist gelezen hebt het hele verhaal van 90 minuten voetbal op een grauwe zaterdagmiddag. Ondanks dat de uitslag het niet doet vermoeden, speelde ’s-Heerenbroek namelijk ruim tweederde van de wedstrijd ver onder haar eigen kunnen. Dat de uitslag dan alsnog zo hoog uitvalt laat ook direct de machteloosheid van Storica zien, dat overigens nog wel een aantal kansen kreeg op de eretreffer. Toch wil ik mijn bewondering voor de spelers en staf van Storica niet onder stoelen op banken steken. Het is hen namelijk weldegelijk te prijzen dat men week-in-week-uit zo’n nederlaag wil en kan incasseren, om vervolgens de week erop weer ‘gewoon’ op het veld te staan. Chapeau.

Wat overigens opviel tijdens deze wedstrijd was de productiviteit van linksback Mark Zieleman. Hij nam twee van de negen treffers voor zijn rekening en dat waren ook zeker niet de minsten. Tweemaal beproefde de goedlachse verdediger zijn geluk van afstand en even zo vaak trof hij op fraaie wijze doel. Door deze productie staat de ‘Rode Trots’ van de vereniging dit seizoen op een doelpuntentotaal van drie treffers in twee wedstrijden als linksback. Dit zijn cijfers waar hoog aangeschreven collega’s als Jordi Alba, David Alaba, Miquel Nelom en Bram van Polen slechts van kunnen dromen.

Laatstgenoemde doet het met zijn team echter wel aanzienlijk beter dan ’s-Heerenbroek met een vierde plek in de Eredivisie na 13 wedstrijden. Ik begin bijna te geloven dat het geluk van PEC toch geen geluk is, maar gewoon pure klasse. Toch zal de ploeg van trainer Van ’t Schip aankomende vrijdag met lege handen overblijven na het treffen met Utrecht aangezien ik een 1-2 nederlaag voorspel voor de Blauwvingers. Deze aankomende nederlaag doet overigens niks af aan het feit dat het wel ronduit knap te noemen is waar PEC momenteel mee bezig is.

Wie momenteel ook goed bezig zijn, zijn de vrouwen van ’s-Heerenbroek. Na een klinkende 14-0 overwinning op Hoonhorst twee weken geleden staan de dames fier aan kop en hebben ze de wintertitel voor het grijpen. Dankzij deze uitmuntende prestaties laten de ’s-Heerenbroeker ladies, evenals de Oranjevrouwen, zien dat ze behoorlijk meer in hun mars hebben dan hun mannelijke collega’s.

Bij ’s-Heerenbroek hebben we overigens, in tegenstelling tot Oranje, geen discussie over het verschil in de financiële tegemoetkomingen bij de heren en de dames. Naar verhouding betalen wij namelijk allemaal evenveel contributie en ook de wedstrijdinkomsten en -salarissen zijn bij beide partijen volledig gelijk. Zoals u wellicht heeft gemerkt staan de vrouwen bij ’s-Heerenbroek dus even hoog in het vaandel als de mannen en de stap tot genderneutraliteit binnen de vereniging lijkt daarom ook slechts een kwestie van tijd. We houden u op de hoogte!

Zo; nu bent u weer volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen en buiten de vereniging. Aanstaande zaterdag wacht ’s-Heerenbroek een behoorlijk zware dobber. De groenhemden mogen dan op bezoek bij ’t Harde, dat momenteel derde staat in de gevreesde vierde klasse C. Aankomende zaterdag zullen de ‘s-Heerenbroekers alle zeilen bij moeten zetten om te stunten in en tegen ’t Harde met als inzet de felbegeerde drie punten die ’s-Heerenbroek zo hard nodig heeft.

Graag tot dan en bedankt voor het lezen!

zaterdag 15 december 2018
Daarle SP