's-Heerenbroek en SEH delen gebroederlijk de punten: 1-1

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag eindelijk weer eens een (kleine) beloning overgehouden na 90 minuten voetbal. Tegen SEH pakte de formatie van Wim Groen een verdiend punt, al hadden dit ook best drie of nul punten kunnen wezen. In de slotfase kreeg ’s-Heerenbroek namelijk een uitgelezen mogelijkheid op de overwinning, maar even daarvoor verzuimde SEH nog op voorsprong te komen door een strafschop te missen. Beide situaties leverden uiteindelijk dus geen doelpunt op, waardoor beide ploegen het met een punt moesten doen.

In Heerde stuurde trainer(t) Wim Groen allereerst doelman Jelmer Visscher de wei in. De defensie bestond uit Wilhelm Kroeze, Sander Pelgrom, Bernard Stoel en Mark Zieleman. Laatstgenoemde verving de geblesseerde Sander Wennemers en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Daarover later meer. Het middenveld werd gevormd door William Meuleman, Robert Palland en Henri v/d Stouwe. In de voorhoede stond Gert Kwakkel en hij werd geflankeerd door William Dekker en Jesper Wennemers. Op de bank namen Wim Kwakkel, Jonas Bastiaan en Herco Selles uiteindelijk plaats.

De groenhemden begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen na pakweg 10 tot 15 seconden al de eerste mogelijkheid om de score te openen. Robert Palland kreeg de bal echter net niet lekker voor zijn voeten waardoor de defensie van Heerde het leder net op tijd op kon ruimen. Even later kreeg Palland opnieuw een goede mogelijkheid, maar wederom trof zijn inzet geen doel. ’s-Heerenbroek voetbalde zeker niet onaardig de eerste tien minuten, maar daarna kwam de klad er in bij de uitploeg. Voorin konden de eerder genoemde aanvallers de bal moeilijk vasthouden waardoor het balbezit vaak van korte duur was. Ook liet de communicatie binnen het elftal vaak te wensen over waardoor ’s-Heerenbroek het zichzelf behoorlijk lastig maakte. SEH kwam beter en beter in de wedstrijd en begon steeds meer speldenprikjes uit te delen. Echt moeilijk wist de thuisploeg het keeper Visscher echter niet te maken. Dit omdat vrijwel iedere inzet recht op de doelman van ’s-Heerenbroek afging.

Toch was het raak na 35 minuten voetbal voor SEH. Na een matige bal van Palland op Meuleman onderschepte SEH de bal. De middenvelder van SEH, Sven Veldhuis, stoomde inclusief bal op richting het doel van Jelmer Visscher. Captain William Meuleman had inmiddels de achtervolging op hem ingezet en poogde met een uiterste krachtsinspanning hem de bal te ontfutselen. Dit lukte Meuleman overigens ook, maar toch besloot de arbiter een strafschop toe te kennen omdat Meuleman niet alleen de bal geraakt zou hebben, maar eveneens de middenvelder van SEH. Kort samengevat vond alles en iedereen van ’s-Heerenbroek het geen strafschop omdat Meuleman de bal raakte, terwijl iedereen aan SEH-zijde het er ongetwijfeld wel eentje vond omdat hij ook de man raakte. Feit was dat de arbiter een strafschop toekende, en deze werd onberispelijk binnengeschoten door de rechtsback van SEH, Hans Veldhuis. Dit was overigens ook direct de ruststand.

De tweede helft begon van beide kanten niet heel best. Het lukte zowel SEH als ’s-Heerenbroek niet echt om de stempel op de wedstrijd te drukken totdat linksback Zieleman anders besloot. Na ongeveer 60 minuten kreeg Zieleman de bal op eigen helft aangespeeld en kon hij ongehinderd oprukken naar het vijandelijke doel. Op zo’n twintig meter van de goal besloot Zieleman maar eens uit te halen en dat bleek een uitstekende keuze. Zijn (van richting veranderde) schot belande namelijk op fraaie wijze achter de kansloze doelman Tijssen. Deze treffer bleek aanleiding voor meer spektakel, want ineens leek ’s-Heerenbroek weer los te zijn. Dit resulteerde bijna in de 1-2 voor ’s-Heerenbroek, ware het niet dat William Dekker zijn inzet via de paal weer het veld in zag stuiteren. Hierna kreeg ook SEH weer enkele goede kansen, maar keer op keer was keeper Visscher een sta-in-de-weg.

Toch kreeg SEH na 80 minuten voetbal wederom een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Opnieuw was het Sven Veldhuis die in het strafschopgebied ter aarde stortte, ditmaal na contact met keeper Visscher. Wederom gaf de dienstdoende arbiter een penalty en wederom ging rechtsback Hans Veldhuis achter de bal staan. Zijn penalty miste echter een gedachte en richting waardoor Jelmer Visscher zijn inzet simpel kon keren. Hiermee kroonde Jelmer Visscher zich naast Mark Zieleman tot ‘Man of the Match’. Bij dit illustere rijtje had William Dekker zich deze middag overigens ook nog kunnen scharen. Twee minuten voor tijd anticipeerde Dekker goed op een fout in de verdediging van SEH. Met bal en al dook Dekker het zestienmetergebied in en haalde hij gericht uit. Zijn inzet, en daarmee ook zijn potentiele heldenstatus voor deze middag, miste echter doel waardoor beide ploegen het uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel moesten doen.

Aankomende zaterdag ontvangt ’s-Heerenbroek hekkensluiter HFC Storica. Deze wedstrijd zal om 14.30 starten.

Graag tot dan en bedankt voor het lezen!

zaterdag 21 april 2018
't Harde