Ook Noord Veluwe Boys is 's-Heerenbroek te machtig: 2-4

Afgelopen zaterdag heeft de sportieve malaise van ’s-Heerenbroek een passend vervolg gekregen. De thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys werd uiteindelijk met 2-4 verloren waardoor ’s-Heerenbroek uit haar eerste zeven wedstrijden slechts zes van de 21 punten wist binnen te halen. Het lukte de ploeg van trainer Sjacco Cinqualbre, die de afwezige trainer Wim Groen verving, in eerste instantie nog wel om op voorsprong te komen maar men wist deze voorsprong uiteindelijk dus niet te behouden. Door deze nederlaag blijft ’s-Heerenbroek steken op de teleurstellende 12e plaats.

’s-Heerenbroek startte tegen Noord Veluwe Boys aanzienlijk sterker dan dat het vorige week tegen HTC deed. Binnen 10 minuten leidde dit dan ook direct tot de 1-0 in het voordeel van de gastheren. Een diepe pass van Sander Wennemers op captain Gert Kwakkel, die de band overnam van de eigenlijke captain William Meuleman, werd uiteindelijk door een verdediger op onfortuinlijke wijze in het eigen doel gewerkt voordat Kwakkel er ook maar aan te pas kon komen. Een flinke meevaller voor ’s-Heerenbroek, dat daarna direct ook een kans op de 2-0 kreeg. Ditmaal kwam een voorzet van Jesper Wennemers bij Gert Kwakkel terecht. Kwakkel poogde deze voorzet aan te nemen, maar faalde hierin waardoor deze mooie mogelijkheid strandde. Achteraf zou het mislukken van deze aanval extra zuur blijken aangezien Noord Veluwe Boys in de daarop volgende tegenstoot direct aantekende voor de 1-1. Spits Winter, die deze middag een ware plaag bleek te zijn voor de ’s-Heerenbroeker defensie, rondde een goedlopende aanval van Noord Veluwe Boys uiteindelijk op zeer fraaie wijze af. Vanuit een zeer moeilijke hoek deponeerde de aanvaller het leder op onhoudbaar wijze, via de binnenkant van de paal, achter doelman Jelmer Visscher.

Na deze tegentreffer ging ’s-Heerenbroek overigens niet bij de pakken neerzitten. De ploeg probeerde zich direct op te richtten en kreeg uit een corner direct een goede kans om weer op voorsprong te komen. Een corner van William Dekker kwam via het hoofd van een verdediger van Noord Veluwe Boys voor de voeten van (wederom) Gert Kwakkel. Kwakkel haalde hard uit maar zag zijn inzet een meter voor de goal geblokkeerd worden door een verdediger. Hierbij ontbrak het de spits van ’s-Heerenbroek vooral aan geluk. Na deze blokkering schoot Noord Veluwe Boys pijlsnel uit haar startblokken en counterde het ’s-Heerenbroek even volledig weg. Binnen drie balcontacten zette Noord Veluwe Boys haar rechtsbuiten Ali Dawud alleen voor Jelmer Visscher en hij faalde dan ook niet: 1-2. Na deze treffer mocht het aangeslagen ’s-Heerenbroek blij zijn dat Noord Veluwe Boys nog enkele goede kansen op een derde treffer liet liggen. Zelf kon ’s-Heerenbroek daar alleen nog een kans van Gert Kwakkel tegenover stellen, maar hij wist wederom de bal niet achter doelman Ugljanin te krijgen. Zo had ’s-Heerenbroek uiteindelijk wel haar mogelijkheden gehad in de eerste helft, maar had het de pech dat spits Kwakkel het vizier deze middag niet op scherp had staan.

In de rust wisselde trainer Cinqualbre middenvelder Stefan Gunnink voor William Meuleman. Deze wissel resulteerde er voornamelijk in dat ’s-Heerenbroek op het middenveld meer rust inbouwde. Na de onderbreking zochten beide ploegen wel al voetballend naar een oplossing, maar toch wisten zij geenszins beide echt gevaarlijk te worden hieruit. Toch kwam Noord Veluwe Boys uiteindelijk op 3-1 dankzij spits Winter. Als een ware goalgetter stond de spits uiteindelijk op precies de goede plek om een aanval van Noord Veluwe Boys af te ronden: 1-3. Na deze treffer zette ’s-Heerenbroek wel weer aan en wist het uiteindelijk ook de aansluitingstreffer weer te maken. Het was uiteindelijk William Dekker die, op aangeven van Gert Kwakkel, de bal op effectieve wijze achter doelman Ugljanin schoot: 3-2. Toch werd ’s-Heerenbroek hierna niet echt meer gevaarlijk. Dit vooral omdat de ploeg tevergeefs al veel energie in de wedstrijd had gelegd. Ook ontbeerde het de groenhemden aan de echte rust om diverse mogelijkheden beter uit te spelen. Uiteindelijk wist Noord Veluwe Boys nog éénmaal te scoren voor het eindsignaal. Het was Bernand Rietberg, broertje van de bij ’s-Heerenbroek spelende Willem Jan Rietberg, die uiteindelijk de verlossende 2-4 tegen de touwen jengelde en daarmee de ’s-Heerenbroeker illusies definitief aan flarden schoot.

Zo bleef ’s-Heerenbroek ook ditmaal weer met lege handen achter waardoor het blijft steken op de twaalfde plaats. Hier zal de ploeg in ieder geval 14 dagen lang blijven bivakkeren aangezien er aankomende zaterdag geen wedstrijd op het programma staat voor het vlaggenschip van de vereniging. Voor de week daarop staat de lastige uitwedstrijd naar SEH uit Heerde gepland. SEH staat momenteel op een voor hen eveneens teleurstellende 8ste positie. De ploeg uit Heerde begon erg sterk aan de competitie, maar heeft gaandeweg de weken toch de nodige steken laten vallen. Voor ’s-Heerenbroek liggen er dus weldegelijk kansen in Heerde, al moet het dan wel zorgvuldiger met haar kansen omspringen en minimaal dezelfde inzet en strijdlust op weten te brengen als dat het tegen Noord Veluwe Boys heeft gedaan. De wedstrijd zal uiteindelijk aanvangen om 14.30 uur.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

zaterdag 18 november 2017
SEH