1e elftal

Slap 's-Heerenbroek laat het afweten tegen HTC: 2-0

’s-Heerenbroek heeft afgelopen zaterdag wederom een teleurstellende nederlaag geleden. Ditmaal was het Zwolse HTC te sterk. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Wim Groen, ondanks het matige spel, voldoende geweldige mogelijkheden om de voorsprong te pakken. Deze kansen werden echter niet verzilverd waardoor de groenhemden laat in de tweede helft de welbekende deksel op de neus kregen. Door deze nederlaag staat ’s-Heerenbroek op de 12e plaats. Enerzijds is deze plek op de ranglijst natuurlijk uiterst teleurstellend; anderzijds verdiend de ploeg van trainer Wim Groen het momenteel ook absoluut niet om hoger te staan. Dit vooral door een gebrek aan inzet, beleving en (in iets mindere mate) scorend vermogen.

Na de overwinning op Dieze West van vorige week toog ’s-Heerenbroek met enig vertrouwen richting de Holtenbroeker Tuinders Combinatie (HTC). Bij een overwinning zou de ploeg, die de eer van de plaatselijke trots verdedigd, weer de aansluiting vinden in de middenmoot. In de eerste helft kreeg ’s-Heerenbroek ook meer dan genoeg kansen om deze overwinning te bewerkstelligen, maar diverse spelers hadden het vizier niet op scherp staan waardoor de broodnodige doelpunten uitbleven.

HTC wist het ’s-Heerenbroek vanaf het beginsignaal direct moeilijk te maken. De Zwollenaren zetten vroeg druk op de ’s-Heerenbroeker helft en dit resulteerde in veel (snel) balbezit voor HTC. ’s-Heerenbroek kwam in het eerste kwartier niet tot nauwelijks onder de druk uit, maar in grote kansen voor HTC resulteerde dit niet. Na dit kwartier kwam ’s-Heerenbroek iets beter in haar spel. Na 25 minuten voetbal resulteerde dit in de eerste grote mogelijkheid voor ’s-Heerenbroek. Spits Gert Kwakkel werd gelanceerd over de linkerzijde van het veld en stoomde op richting het vijandelijke doel om uiteindelijk een afgemeten voorzet af te leveren bij rechtsbuiten Wim Kwakkel. Laatstgenoemde werd echter op het laatste moment, voordat hij de bal raken kon, gevloerd door zijn directe tegenstander. Deze actie had uiteindelijk een terechte strafschop in het voordeel van ’s-Heerenbroek tot gevolg, maar een doelpunt werd dit niet. William Dekker ontfermde zich over deze buitenkans, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. Ook was de rebound niet aan ’s-Heerenbroek besteed omdat de groenhemden hier te slordig/zelfzuchtig mee omsprongen.

Een krappe 10 minuten na de gemiste strafschop diende de volgende kans voor ’s-Heerenbroek zich aan. De mee opgekomen voorstopper Bernard Stoel had een fraaie steekbal op Gert Kwakkel in huis. De meegelopen verdediger van HTC leek groter gevaar te voorkomen, maar schoot de bal op de rand van het zestienmetergebied bij het uitverdedigen tegen Kwakkel aan. Kwakkel leek hier zelf ook geen rekening meer mee gehouden te hebben maar kon zodoende wel opstormen om de 0-1 op het scorebord te zetten. Hij vergat hierbij echter om iets heel belangrijks te doen wanneer je graag wil scoren en dat was schieten. Hierdoor strandde ook deze mogelijkheid en dat hielp het zelfvertrouwen van ’s-Heerenbroek nou niet bepaald naar een hoger niveau.

De laatste grote mogelijkheid kwam op naam van captain William Meuleman. Hij ontving de bal op zo’n 8 meter van het vijandelijke doel en zag zijn eerste inzet door de goalie van HTC gekeerd worden. De rebound kwam vervolgens echter weer voor de voeten van Meuleman, die inmiddels een meter of vijf van doel stond. Ook de tweede inzet van Meuleman mistte echter precisie waardoor zijn inzet, tot verbijstering van alles en iedereen, aan de verkeerde kant van de paal verdween.

Zodoende gingen ’s-Heerenbroek en HTC rusten met een 0-0 tussenstand en dat mocht op dat moment wel een klein wonder genoemd worden. Dit omdat de wedstrijd voor hetzelfde geld na 45 minuten al gespeeld was geweest wanneer ’s-Heerenbroek haar kansen ‘gewoon’ benut had. Goed was het voetbal van beide ploegen overigens niet geweest in de eerste helft, en die lijn zouden beide partijen uiteindelijk ook doortrekken naar de tweede helft.

Zoals gezegd was de tweede helft, evenals de eerste helft, relatief saai om naar te kijken. Het voetbal van beide ploegen was niet hoogstaand en vaak te slordig. Dit had ook tot gevolg dat het aantal kansen aan beide zijden op één hand te tellen was. HTC was echter wel de betere ploeg in de tweede helft omdat de ploeg simpelweg veel meer inzet en energie in de wedstrijd legde dan dat ’s-Heerenbroek dat deed. Het eerste noemenswaardige wapenfeit van de tweede helft diende zich echter pas aan in de 85ste minuut. Bij HTC was oud-VSW spits Justiana na 80 minuten ingevallen en zijn invalbeurt bleek uiteindelijk een gouden greep van trainer Van Dijk. Na een piekfijne voorzet vanaf de linkerkant dook Justiana op in het zestienmetergebied. De geroutineerde spits, die overigens wel heel veel vrijheid genoot, pakte dit buitenkansje met beide handen aan en kopte de bal op fraaie en onhoudbare wijze achter doelman Jelmer Visscher: 1-0.

Deze treffer kwam, zoals alle tegentreffers dit seizoen, hard aan bij ’s-Heerenbroek. Laatste man Sander Pelgrom werd direct naar voren gestuurd en ’s-Heerenbroek ging achterin één-op-één spelen. Deze wisseling zou uiteindelijk geen kansen voor ’s-Heerenbroek tot gevolg hebben, maar wel nog een tweede doelpunt voor HTC. Wederom was Justiana het eindstation van een goed uitgespeelde aanval van HTC. Hij controleerde de bal goed in het zestienmetergebied en het was voor hem dan ook een koud kunstje om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Zo kreeg ’s-Heerenbroek voor de vierde keer dit seizoen een draai om de oren, maar ook vandaag bleek dat achteraf niet meer dan terecht. De ploeg springt namelijk veel te onzorgvuldig met haar (spaarzame) kansen om en legt week na week simpelweg veel te weinig energie en beleving in de wedstrijden die zij voetbalt. Hier zal de ploeg van trainer Wim Groen snel verandering in moeten brengen, anders is de rol van ’s-Heerenbroek in de vierde klasse C met de winterstop al uitgespeeld.

Aankomende zaterdag ontvangt ’s-Heerrenbroek op haar eigen sportpark Noord Veluwe Boys. De formatie uit Hattemerbroek doet het momenteel aanzienlijk beter dan ’s-Heerenbroek en bezet momenteel de 6e plek op de ranglijst met slechts 3 punten achterstand op de koplopers Zalk, VSW en VV Kampen. Met name de 4-2 overwinning van afgelopen zaterdag op koploper VSW is imponerend te noemen. Verder troffen ’s-Heerenbroek en Noord Veluwe Boys elkaar al één keer eerder dit seizoen op het Bultman Hartholt toernooi. Deze ontmoeting werd met 2-0 gewonnen door Noord Veluwe Boys en dus kan ’s-Heerenbroek haar borst flink nat gaan maken voor de clash van aankomende zaterdag. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot ziens!

Programma het Eerste

zaterdag 15 december 2018
Daarle SP
-
's-Heerenbroek

1 - 2


4e Klasse D

Evenementen

houtburcht.pnggarageklaassen.pnghetparochiehuis.pngvdberg.pngmail_service_zwolle.pngsheerenhoeve.pngschutte.pngsebo.pnganytime.pngoostindie.pngbeers.pngweeghel_gewasbescherming.pngbrugmedia.pngbeensbootmotoren.png123verhuur.pngautotaalglas.pngbergmakelaardij.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbbm-advocaten.pngsmaakfactor.pngbastiaan_installatietechniek.pngboerverzekeringen.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngmorrenhof.pngphverhuur.pnghdeleeuw.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbastiaan.pngvan_guilik.pnghairqueen.pnghoutburcht.pnggarageklaassen.pnghetparochiehuis.pngvdberg.pngmail_service_zwolle.pngsheerenhoeve.pngschutte.pngsebo.pnganytime.pngoostindie.pngbeers.pngweeghel_gewasbescherming.pngbrugmedia.pngbeensbootmotoren.png123verhuur.pngautotaalglas.pngbergmakelaardij.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngbbm-advocaten.pngsmaakfactor.pngbastiaan_installatietechniek.pngboerverzekeringen.pngubink_meuleman_bouw.pngcafeeigenwijs.pngmorrenhof.pngphverhuur.pnghdeleeuw.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngbastiaan.pngvan_guilik.pnghairqueen.png