1e elftal

's-Heerenbroek speelt niet groots, maar wint wel van Dieze West: 2-0

’s-Heerenbroek heeft zich afgelopen zaterdag enigszins gerevancheerd voor de tegenvallende prestaties van de afgelopen weken. In eigen huis werd nieuwkomer Dieze West met 2-0 verslagen. Door deze overwinning heeft ’s-Heerenbroek zich weer in de middenmoot genesteld en de onderste regionen (voorlopig) achter zich gelaten.

Dieze West was tot afgelopen zaterdag voor ’s-Heerenbroek een volledig onbekende tegenstander. De Zwollenaren hebben de laatste jaren altijd gevoetbald op zondag, maar waren om verschillende redenen genoodzaakt om de zondag in te ruilen voor de zaterdag. Na de verloren wedstrijd van vorige week tegen Wilsum had trainer Wim Groen zijn mes flink in het elftal gezet. Zoals breed aangekondigd in de plaatselijke tabloidbladen zouden er koppen gaan rollen en niets bleek dan ook minder waar. Achtereenvolgens maakten Wilhelm Kroeze, Wim Kwakkel en Stefan Gunnink hun opwachting in de basiself van ’s-Heerenbroek. Dit ging ten koste van Jesper Wennemers, William Dekker en Robert Palland.

’s-Heerenbroek begon na het startsignaal beter aan de wedstrijd dan Dieze West. De groenhemden hadden meer balbezit, maar wisten dit niet direct om te zetten in grote kansen. Dit omdat ’s-Heerenbroek veelvuldig te slordig en haastig omging met bal en de geboden ruimtes. Na een kwartier spelen was daar dan de eerste grote kans. Middenvelder Jonas Bastiaan kreeg de bal na een scrimmage voor de voeten in het zestienmetergebied, maar mikte te hoog en maaide het leder zodoende over het doel van Dieze West heen. Dit speldenprikje was het startsignaal voor een iets sterkere fase van ’s-Heerenbroek, dat in tegenstelling tot de vorige wedstrijden aanzienlijk meer beleving toonde deze wedstrijd. De eerstvolgende grote kans kwam op naam van Wim Kwakkel, de man die voor het eerst dit seizoen op de vleugels startte en ook ineens vleugels leek te krijgen. Kwakkel brak door over de rechterzijde van het veld en stoomde zodoende op het zestienmetergebied in. In plaats van zelf de trekker over te halen koos hij er echter voor om de bal af te spelen op zijn kleinere en jongere broer Gert. Deze stond echter niet op de plek waar zijn broer hem wel verwacht had en zodoende kunnen we achteraf dan ook concluderen dat zelf schieten een betere optie was geweest voor Big Brother Wim.

Het hoogtepunt van de eerste helft moest toen echter nog komen. Rechtsback en ‘good old’ Wilhelm Kroeze, alias Vale, dook bij een aanval van de groenhemden plots op aan de linkerzijde van het veld. Kroeze ontving de bal op zo’n twintig meter van de goal, stuurde zijn directe tegenstander met een fluwelen sleepbeweging het bos in en haalde vervolgens de trekker overtuigend over. De goalie van Dieze West had echter een gepast antwoord op dit schot en pareerde de inzet van Kroeze op zeer fraaie wijze. Verder kwamen er weinig noemenswaardige feiten boven tafel tijdens de eerste helft waardoor beide ploegen gingen rusten met de welbekende brilstand.

In tegenstelling tot de eerste helft had ’s-Heerenbroek de tweede helft aanzienlijk meer moeite om tot kansen (of kansen op kansen) te komen. Dieze West leek de organisatie aanzienlijk beter te hebben staan en daarnaast kon ’s-Heerenbroek ook niet helemaal meer de inzet brengen die het in de eerste helft wel had gebracht. Gevolg hiervan was dat beide ploegen niet echt gevaarlijk werden en dat de strijd veelvuldig plaatsvond op het middenveld. Het duurde dan ook lang voordat ’s-Heerenbroek uiteindelijk op voorsprong kwam.

Deze treffer kwam voort uit een dood spelmoment en uiteindelijk was Sander Pelgrom de gevierde man. De laatste man van ’s-Heerenbroek draaide een vrije trap vanaf de linkerzijde van het veld voor het doel. Het leder werd uiteindelijk door niemand aangeraakt waardoor de bal, toch enigszins vanuit het niets, pardoes in het doel viel. Bij deze treffer ging de (verder prima keepende) goalie van Dieze West overigens ook niet helemaal vrijuit. Desalniettemin was deze treffer, volgens mij, wel terecht. Verder bracht deze treffer ook zichtbaar de nodige ontlading teweeg bij de ’s-Heerenbroekers, die nu eens te meer leken te beseffen dat deze punten hoe dan ook over de streep getrokken moesten worden. Aan de andere kant kwam deze tegentreffer hard aan bij Dieze West, die hier dan ook zichtbaar geïrriteerde door waren en/of raakten.

Na deze treffer ging Dieze West achterin één-op-één spelen om de gelijkmaker te forceren. ’s-Heerenbroek werd achteruit gedrukt en in de 88ste minuut leidde dit bijna tot de 1-1. Zappa van Raalte, de verdediger die naar voren werd gestuurd om zijn aanvallers te ondersteunen, kreeg de uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg naar een gelijkspel te schieten. Hij wachtte echter te lang met het onder vuur nemen van het ’s-Heerenbroeker doel waardoor voorstopper Bernard Stoel erger gevaar wist te voorkomen.

Zoals gezegd waren de emoties na de treffer van ’s-Heerenbroek al wat hoger opgelopen bij de uitploeg. Deze emoties leidden uiteindelijk de 2-0 van ’s-Heerenbroek in. Invaller Jarno Heldoorn, die captain William Meuleman verving, werd op harde en volledige onnodige wijze gevloerd in het zestienmetergebied. De zeer sterk leidende scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop toekennen aan ’s-Heerenbroek en deed dit dan ook. Reservecaptain Gert Kwakkel, die als een kind zo blij was met de overname van de aanvoerdersband, nam zijn verantwoordelijkheid, ontfermde zich uiteindelijk over deze buitenkans en verzilverde deze overtuigend: 2-0. Vrijwel direct na deze treffer vond de arbiter het wel welletjes geweest en kon ’s-Heerenbroek de tweede driepunter van dit seizoen bijschrijven.

Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek de altijd lastige uitwedstrijd bij HTC. Bij een overwinning zal ’s-Heerenbroek zich nog steviger nestelen in de middenmoot en kan het misschien alweer met een klein, schuin oog omhoog beginnen te kijken. Zover is het echter nog lang niet, want ook HTC heeft veel belang bij de drie punten die op het spel staan. Dit omdat HTC, dat op een teleurstellende 12e plaats staat, uiteraard ook dolgraag weg wil uit de onderste regionen.

Graag tot ziens en bedankt voor het lezen!

Programma het Eerste

zaterdag 15 december 2018
Daarle SP
-
's-Heerenbroek

1 - 2


zaterdag 22 december 2018
's-Heerenbroek
-
DKB

Aanvang: 13:30


4e Klasse D

Evenementen

bastiaan.pnghoutburcht.pnganytime.pngboerverzekeringen.pngbastiaan_installatietechniek.pngautotaalglas.pngubink_meuleman_bouw.pngbeers.pngbbm-advocaten.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngcafeeigenwijs.pngbergmakelaardij.pngsmaakfactor.pnghdeleeuw.png123verhuur.pngsebo.pnghairqueen.pngbeensbootmotoren.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pnghetparochiehuis.pnggarageklaassen.pngbrugmedia.pngoostindie.pngphverhuur.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngvan_guilik.pngschutte.pngweeghel_gewasbescherming.pngmorrenhof.pngvdberg.pngbastiaan.pnghoutburcht.pnganytime.pngboerverzekeringen.pngbastiaan_installatietechniek.pngautotaalglas.pngubink_meuleman_bouw.pngbeers.pngbbm-advocaten.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngcafeeigenwijs.pngbergmakelaardij.pngsmaakfactor.pnghdeleeuw.png123verhuur.pngsebo.pnghairqueen.pngbeensbootmotoren.pngsheerenhoeve.pngmail_service_zwolle.pnghetparochiehuis.pnggarageklaassen.pngbrugmedia.pngoostindie.pngphverhuur.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngvan_guilik.pngschutte.pngweeghel_gewasbescherming.pngmorrenhof.pngvdberg.png