1e elftal

's-Heerenbroek geeft vrije val gevolg tegen Wilsum: 0-2

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek ook haar derde derby (op rij) terecht verloren. Ditmaal was rivaal VV Wilsum te sterk voor de groenhemden. Door deze nederlaag bezet ’s-Heerenbroek momenteel de 12e positie op de ranglijst. Alleen HFC Storica uit Zwolle en EZC ’84 uit Epe staan nog onder ’s-Heerenbroek op de uiteindelijke rangschikking. Deze teleurstellende serie en nederlaag zal ongetwijfeld nog een staartje gaan krijgen voor de ploeg van trainer Wim Groen. Al lijkt het nu, in deze sportief moeilijke tijden, ook meer dan ooit belangrijk om ‘gewoon’ de rust te bewaren. Hoe moeilijk dat ook is, lijkt en voelt.

Derby’s en ’s-Heerenbroek. Het is, in tegenstelling tot vorig jaar, nog geen gelukkig huwelijk gebleken dit seizoen. In deze turbulente tijden voor ons (voorheen) altijd vredige dorpje, waarin de afkorting SHB sinds kort niet alleen meer ons dorp aanduidt maar ineens ook staat voor Sociale Huurwoningen Bouw, deelt de plaatselijke voetbalvereniging momenteel in de onrust die leeft binnen het dorp van de gemeente Kampen. Na afgelopen zaterdag 16.15 kan er overigens ook weer een nieuwe betekenis aan het verzamelwoord SHB verleent worden: Slap, Huiveringwekkend & Bedroevend. Want dat was het grote delen van de wedstrijd aan de ’s-Heerenbroeker zijde.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen VV Kampen voerde trainer Groen slechts één mutatie door in zijn basisopstelling. Voor William Dekker was weer een basisplek ingeruimd na een korte periode van overmatige afwezigheid. Dit ging ten faveure van Henri v/d Stouwe, die daardoor plaats mocht nemen op de reservebank. Naast v/d Stouwe zaten ook achtereenvolgens Wim Kwakkel, Stefan Gunnink, Marcel v/d Kolk, Jarno Heldoorn en reservekeeper Arjan Huzen op de bank bij de ’s-Heerenbroekers.

SHB begon behoorlijk goed aan de wedstrijd. Dit leidde al snel tot de eerste, grote kans voor de ’s-Heerenbroekers. Captain William Meuleman stuurde Gert Kwakkel met een handige steekbal de diepte in. Kwakkel drong vervolgens het vijandelijke zestienmetergebied in om de bal uiteindelijk af te leveren bij William Dekker. Bij zijn aanname ontbrak echter de controle waardoor de sterk keepende Chiel ten Hove van Wilsum uiteindelijk de schade wist te beperken. Het massaal toegestroomde publiek zag de goalie van Wilsum de bal uiteindelijk precies op tijd voor de voeten van Dekker wegplukken en voorkwam hiermee een vroege voorsprong voor de ‘s-Heerenbroekers. Dit wapenfeit was echter ook direct het laatste wapenfeit van de ’s-Heerenbroekers in de eerste helft. Dat feit zegt genoeg over het bijzondere matige voorkomen van de groenhemden deze wedstrijd.

VV Wilsum nam de regie namelijk meer en meer in handen en na tien minuten spelen waren de verhoudingen voor de eerste helft duidelijk: Wilsum was de bovenliggende partij en ’s-Heerenbroek kon daar bar weinig tegenover zetten. Het was aan keeper Jelmer Visscher te danken dat Wilsum echter niet scoorde. Visscher hield zijn ploeg meerdere malen goed op de been door sterk keeperswerk en daardoor mocht SHB zich gelukkig prijzen dat het met een gelijke stand van 0-0 de kleedkamer opzocht. Tijdens de rust zou Jonas Bastiaan vervangen worden door Henri v/d Stouwe.

Na de thee begon SHB wederom goed en dit leverde ook direct een tweetal (kop)kansen voor William Dekker op. Allereerst kreeg Dekker de bal op fraaie wijze aangeboden door de sterk invallende Henri v/d Stouwe. Na een goede, individuele actie over de rechterkant van het veld bracht v/d Stouwe de bal uiteindelijk hoog voor. Dekker wist deze voorzet echter niet te promoveren tot doelpunt; zijn harde kopbal vloog op een haar na langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten kreeg Dekker opnieuw een kopkans. Na een corner van Gert Kwakkel kreeg Dekker wederom de kans van de Wilsummer defensie om zijn geluk eens te beproeven. Zijn inzet eindigde uiteindelijk in de handen van keeper Ten Hove waardoor ook deze kans niet aan ’s-Heerenbroek besteed was. Na dit moment kreeg ’s-Heerenbroek nog een derde kans in deze korte oplevingsperiode. Henri v/d Stouwe wist de bal van dichtbij echter niet binnen te werken en zag zijn inzet op nipte wijze voorlangs gaan.

Na deze korte opleving van ’s-Heerenbroek was het echter weer VV Wilsum dat de klok sloeg. De ploeg nam de regie, evenals in de eerste helft, weer in handen om deze uiteindelijk niet meer weg te geven. Dit leidde wederom tot enkele kansen voor Wilsum, maar keer op keer was het weer doelman Visscher die erger wist te voorkomen. Toch moest de goalie van ’s-Heerenbroek na ongeveer 65 minuten voetbal capituleren. VV Wilsum kreeg teveel tijd van ’s-Heerenbroek om te combineren op de ’s-Heerenbroeker helft en dit resulteerde uiteindelijk in balbezit voor middenvelder Plette in het zestienmetergebied van ’s-Heerenbroek. Plette behield goed het overzicht en gaf spits Heldoorn uiteindelijk de kans om de 0-1 voor Wilsum van dichtbij binnen te tikken.

Deze treffer werd met veel gejuich ontvangen bij Wilsum en was direct ook een fikse tik op de neus van ’s-Heerenbroek. Al helemaal omdat ’s-Heerenbroek enkele minuten daarvoor via William Dekker de uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen. Dekker wist doelman Ten Hove echter niet te passeren in het één-op-één duel waardoor ’s-Heerenbroek wederom een kans liet liggen om de voorsprong in dit duel te pakken. Vlak voor deze kans was de onzichtbare Gert Kwakkel overigens al vervangen door broer Wim Kwakkel, die evenals v/d Stouwe een sterke invalbeurt kende.

Na de 0-1 volgde de 0-2 ook al relatief snel. Eigenlijk vond er een identieke situatie plaats voor het ’s-Heerenbroeker doel. Ditmaal was echter niet een Wilsummer, maar ’s-Heerenbroek verdediger Sander Wennemers het eindstation. Hij tikte een voorzet van Plette op ongelukkige wijze in eigen doel en bracht Wilsum hiermee onbedoeld op een 0-2 voorsprong. Vlak hiervoor was Sander Pelgrom al vervangen door Stefan Gunnink, wat tot gevolg had dat 's-Heerenbroek in de vorm van Mark Zieleman een nieuwe laatste man kreeg voor de resterende minuten. Deze voorsprong zou Wilsum niet meer uit handen geven, maar ook niet meer uitbreiden. ’s-Heerenbroek was na dit wapenfeit ook machteloos en moest zich na 95 minuten speeltijd gewonnen geven.

Zo eindigde ook deze derby in een fikse teleurstelling voor SHB, maar veel tijd om daarover te treuren is er niet. Aankomende zaterdag komt nieuwkomer Dieze West namelijk alweer op bezoek in ’s-Heerenbroek en dan zal het elftal van trainer Groen er weer moeten staan. Dieze West heeft momenteel zes punten vergaard en bezet daardoor een gedeelde zevende plaats. Bij een overwinning kan ’s-Heerenbroek dus weer aanhaken in de middenmoot. Dit gegeven, en het feit dat ’s-Heerenbroek het aan haar stand verplicht is om zich te revancheren voor de teleurstellende resultaten van de laatste weken, zou ervoor moeten zorgen dat de punten deze keer wel in ’s-Heerenbroek blijven. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Graag tot dan en wederom bedankt voor het lezen!

Programma het Eerste

zaterdag 15 december 2018
Daarle SP
-
's-Heerenbroek

1 - 2


zaterdag 22 december 2018
's-Heerenbroek
-
DKB

Aanvang: 13:30


4e Klasse D

Evenementen

cafeeigenwijs.pngbergmakelaardij.pnggarageklaassen.pngmail_service_zwolle.pnganytime.png123verhuur.pngautotaalglas.pngboerverzekeringen.pngschutte.pngoostindie.pngbeers.pngsheerenhoeve.pngsmaakfactor.pngbbm-advocaten.pngmorrenhof.pngbastiaan.pngbrugmedia.pnghoutburcht.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngvdberg.pngbeensbootmotoren.pnghairqueen.pngubink_meuleman_bouw.pngweeghel_gewasbescherming.pngphverhuur.pnghdeleeuw.pngbastiaan_installatietechniek.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngvan_guilik.pnghetparochiehuis.pngcafeeigenwijs.pngbergmakelaardij.pnggarageklaassen.pngmail_service_zwolle.pnganytime.png123verhuur.pngautotaalglas.pngboerverzekeringen.pngschutte.pngoostindie.pngbeers.pngsheerenhoeve.pngsmaakfactor.pngbbm-advocaten.pngmorrenhof.pngbastiaan.pngbrugmedia.pnghoutburcht.pngculinairegroenteman_vanmarle.pngsebo.pngvdberg.pngbeensbootmotoren.pnghairqueen.pngubink_meuleman_bouw.pngweeghel_gewasbescherming.pngphverhuur.pnghdeleeuw.pngbastiaan_installatietechniek.pngToyota dealer Berendsen & De Graaf.pngvan_guilik.pnghetparochiehuis.png